met een frisse salade
1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de gedroogde groene linzen voor 20 min. Voeg vervolgens de zilvervliesrijst toe aan de pan met linzen en kook nogmaals 10-12 min tot de rijst en linzen gaar zijn. Giet de rijst en linzen af en spoel om met koud water. | ||||||
2. Pel in de tussentijd de rode ui en snipper deze fijn. Snijd de komkommer, tomaten en rode paprika in blokjes. Hak de krulpeterselie fijn. Doe de groentes in een saladekom samen met het sap van de citroen, een scheutje olijfolie, peper en zout en hussel goed door elkaar. Zet even opzij. | ||||||
3. Pel en snipper de gele ui. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan en bak de ui samen met de (uitgeperste) knoflook 3-4 min op laag vuur. Voeg de specerijen toe en bak nogmaals 1-2 min. Voeg de uitgelekte rijst en linzen toe aan de pan en roer goed door elkaar. Bak voor 1-2 min op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Serveer de rijst en linzenmix met de salade. Garneer eventueel met een schijfje citroen. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Gedroogde groene linzen | 150 | 300 | gr |
Groentebouillon | 1 | 2 | blokje |
Zilvervliesrijst | 170 | 340 | gr |
Rode ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Komkommer | 0,5 | 1 | st |
Tomaten | 3 | 6 | st |
Rode paprika | 1 | 2 | st |
Krulpeterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Citroen | 0,5 | 1 | st |
Ui | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en kaneelpoeder | 4 | 8 | gr |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan/Wokpan
Energie (KJ) 2395, Energie (kcal) 572, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 92, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 13, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 1,72
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.