Perzische rijst en linzen

met een frisse salade

40 - 45 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en kook de gedroogde groene linzen voor 20 min. Voeg vervolgens de basmatirijst toe aan de pan met linzen en kook nogmaals 10-12 min tot de rijst en linzen gaar zijn. Giet de rijst en linzen af en spoel om met koud water.
2. Pel in de tussentijd de rode ui en snipper deze fijn. Snijd de komkommer, tomaten en rode paprika in blokjes. Hak de krulpeterselie fijn. Doe de groentes in een saladekom samen met het sap van de citroen, een scheutje olijfolie, peper en zout en hussel goed door elkaar. Zet even opzij.
3. Pel en snipper de gele ui. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan en bak de ui samen met de (uitgeperste) knoflook 3-4 min op laag vuur. Voeg de specerijen toe en bak nogmaals 1-2 min. Voeg de uitgelekte rijst en linzen toe aan de pan en roer goed door elkaar. Bak voor 1-2 min op middelhoog vuur en breng op smaak met peper en zout.
4. Serveer de rijst en linzenmix met de salade. Garneer eventueel met een schijfje citroen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Gedroogde groene linzen 150 300 gr
Groentebouillon 1 2 blokje
Basmatirijst 170 340 gr
Rode ui (middel) 0,5 1 st
Komkommer 0,5 1 st
Tomaten 3 6 st
Rode paprika 1 2 st
Krulpeterselie 0,5 1 bosje
Citroen 0,5 1 st
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en kaneelpoeder 4 8 gr


Tip: Wil je je gerecht een extra touch geven? Voeg de Zaden en pittenmix toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olie
Peper & Zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan/Wokpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2395, Energie (kcal) 572, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 92, Koolhydraten waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 13, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 1,72

Allergenen


*Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.