Perzische rijst en linzen

met een frisse salade

40 - 45 minuten
Peulvruchten

Bereiding

  1. Breng een ruime pan water aan de kook. Verkruimel het bouillonblokje erboven. Kook de linzen 20 min. Voeg de basmatirijst toe aan de pan en kook nogmaals 10 min.  
  2. Pel in de tussentijd de rode ui en snipper deze fijn. Snijd de komkommer, tomaten en rode paprika in blokjes. Hak de krulpeterselie fijn. Doe in een saladekom samen met het sap van de citroen, een scheutje olijfolie, peper en zout en hussel goed door elkaar. Zet opzij.  
  3. Pel en snipper de gele ui. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan en bak de ui samen met de (uitgeperste) knoflook 3-4 min op laag vuur. Voeg de specerijen toe en bak nogmaals 1-2 min. Voeg de uitgelekte rijst en linzen toe aan de pan en roer goed door elkaar. Bak 1-2 min. Breng op smaak met peper en zout.  
  4. Serveer de rijst en linzen mix met de salade. Garneer eventueel met een schijfje citroen.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Gedroogde groene linzen 150 300 gr
Groente bouillonblokje 1 2 st
Basmatirijst 170 340 gr
Rode ui 0,5 1 st
Komkommer 0,5 1 st
Tomaten 3 6 st
Rode paprika 1 2 st
Krulpeterselie 0,5 1 bosje
Citroen 0,5 1 st
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Gerookte paprikapoeder, komijnpoeder en kaneelpoeder 4 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olie
Peper & Zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan/Wokpan

Allergenen

Dit gerecht bevat geen allergenen.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.