met cherrytomaten en spinazie
1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker. | ||||||
2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 min op laag vuur. Roer vervolgens de orzo en de tomatenpuree door de pan en bak deze 2 min mee. Giet ondertussen de cannellinibonen af in een vergiet en spoel na onder de kraan. | ||||||
3. Voeg de cannellinibonen samen met het bouillonblokje en het kokende water toe aan de pan. Roer door totdat het bouillonblokje is opgelost en laat het geheel voor 10-12 min pruttelen met de deksel op de pan. | ||||||
4. Snijd de cherrytomaten door de helft. Voeg de cherrytomaten toe aan de pan zodra de orzo beetgaar is. Ris de bladeren spinazie van de stengel en spoel goed om. Snijd de spinazie in grove stukken en voeg in delen toe aan de orzo totdat deze volledig is geslonken. Breng de orzo vervolgens op smaak met peper en zout. | ||||||
5. Schep de orzo op borden en serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Orzo | 170 | 340 | gr |
Groentebouillon | 1 | 2 | blokje |
Tomatenpuree | 35 | 70 | gr |
Cherrytomaten | 200 | 400 | gr |
Wilde spinazie | 200 | 400 | gr |
Cannelinibonen | 1 | 2 | blik |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Water (ml) | 500 | 1000 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Koekenpan met deksel
Energie (KJ) 3030, Energie (kcal) 721, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 102, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 22, Zout (g) 3,6
Dit gerecht bevat: Gluten *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.