Orzo met cannellinibonen

met cherrytomaten en spinazie

20 - 25 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Pel en snipper de ui en pers de knoflook uit. Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een waterkoker.
2. Verhit een scheut olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 min op laag vuur. Roer vervolgens de orzo en de tomatenpuree door de pan en bak deze 2 min mee. Giet ondertussen de cannellinibonen af in een vergiet en spoel na onder de kraan.
3. Voeg de cannellinibonen samen met het bouillonblokje en het kokende water toe aan de pan. Roer door totdat het bouillonblokje is opgelost en laat het geheel voor 10-12 min pruttelen met de deksel op de pan.
4. Snijd de cherrytomaten door de helft. Voeg de cherrytomaten toe aan de pan zodra de orzo beetgaar is. Ris de bladeren spinazie van de stengel en spoel goed om. Snijd de spinazie in grove stukken en voeg in delen toe aan de orzo totdat deze volledig is geslonken. Breng de orzo vervolgens op smaak met peper en zout.
5. Schep de orzo op borden en serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Orzo 170 340 gr
Groentebouillon 1 2 blokje
Tomatenpuree 35 70 gr
Cherrytomaten 200 400 gr
Wilde spinazie 200 400 gr
Cannelinibonen 1 2 blik
Knoflook 1 2 teentje
Ui (middel) 0,5 1 st


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Water (ml) 500 1000
Olijfolie

Peper en zout

Kookgerei

Koekenpan met deksel

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3030, Energie (kcal) 721, Eiwit (g) 31, Koolhydraten (g) 102, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 22, Zout (g) 3,6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.