en zongedroogde tomaten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de winterpeen en snijd in schuine plakjes, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, peper en zout en rooster in de voorverwarmde oven voor 20-25 min. | ||||||
2. Pel de rode ui en snijd vervolgens in zeer dunne ringen. Snijd de (uitgelekte) zongedroogde tomaten in reepjes. Hak de dille fijn. Doe de (uitgelekte) boterbonen, rode ui, zongedroogde tomaat, verse dille, de (witte wijn) azijn en een scheut olijfolie in een kom en hussel alles goed door elkaar. Zet dit opzij om te marineren. | ||||||
3. Haal de geroosterde winterpeen uit de oven en laat een paar min afkoelen. Meng door de gemarineerde boterbonen en breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Verwarm de volkoren platbroden eventueel voor 2-3 min in de oven op 180 graden. Vul de platbroden met mesclun en de gemarineerde boterbonen. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Volkoren platbroden | 4 | 8 | st |
Rode ui | 0,5 | 1 | st |
Boterbonen | 400 | 800 | gr |
Zongedroogde tomaten | 0,5 | 1 | st |
Dille | 0,5 | 1 | bosje |
Mesclun | 0,5 | 1 | bak |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper & Zout |
|
|
(Witte wijn)azijn* (el) | 1 | 2 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven
Energie (KJ) 3162, Energie (kcal) 750, Eiwit (g) 30, Koolhydraten (g) 114, Koolhydraten waarvan suikers (g) 27, Vetten totaal (g) 15, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 30, Zout (g) 4,65
Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.