Citroenpasta met 'kipstukjes'

en courgette

25 - 30 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Bereid deze zoals aangegeven op de verpakking. 
2. Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook uit. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons samen met de knoflook voor 4-6 min op middelhoog vuur. 
3. Voeg vervolgens de kokosmelk toe samen met peper, zout en de rasp en het sap van de citroen.
4. Snijd de courgette in dunne reepjes of gebruik hiervoor een spirellisnijder. Snijd de peterselie grof. Verhit daarna wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vegan kipstukjes voor 5-6 min rondom goudbruin op middelhoog vuur.
5. Giet de pasta af en meng deze samen met de courgette door de kokoschampignonsaus. Serveer de pasta met kipstukjes, de peterselie en eventueel wat peper en zout. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Vivera kipstukjes 160
320 gr
Volkoren spaghetti 170
340 gr
Citroen 0,5
1 st
Knoflook 2
4 teentje
Kokosmelk 200
400 ml
Peterselie 0,5
1 bosje
Champignons 200
400 gr
Courgette 0,5
1 st


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan (2x), Rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3152, Energie (kcal) 755, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 65, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 38, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,9

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *

* Kan sporen van andere allergenen bevatten.