en courgette
1. Breng een pan water aan de kook voor de spaghetti. Bereid deze zoals aangegeven op de verpakking. | ||||||
2. Snijd de champignons in plakjes en pers de knoflook uit. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de champignons samen met de knoflook voor 4-6 min op middelhoog vuur. | ||||||
3. Voeg vervolgens de kokosmelk toe samen met peper, zout en de rasp en het sap van de citroen. | ||||||
4. Snijd de courgette in dunne reepjes of gebruik hiervoor een spirellisnijder. Snijd de peterselie grof. Verhit daarna wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de vegan kipstukjes voor 5-6 min rondom goudbruin op middelhoog vuur. | ||||||
5. Giet de pasta af en meng deze samen met de courgette door de kokoschampignonsaus. Serveer de pasta met kipstukjes, de peterselie en eventueel wat peper en zout. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Vivera kipstukjes | 160 |
|
320 | gr |
Volkoren spaghetti | 170 |
|
340 | gr |
Citroen | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 2 |
|
4 | teentje |
Kokosmelk | 200 |
|
400 | ml |
Peterselie | 0,5 |
|
1 | bosje |
Champignons | 200 |
|
400 | gr |
Courgette | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan (2x), Rasp
Energie (KJ) 3152, Energie (kcal) 755, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 65, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 38, Vetten waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 12, Zout (g) 0,9
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
* Kan sporen van andere allergenen bevatten.