en gemberdressing
1. Breng een pan water aan de kook. Bereid de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking.
|
||||||
2. Snijd de rode paprika in grove stukken en de broccoli in roosjes. Verwarm een scheut olie in een wokpan of ruime koekenpan. Wok de paprika en broccoli 8-10 min op hoog vuur, schud de pan regelmatig. Voeg de gesneden rode kool toe en wok nogmaals 2-3 min.
|
||||||
3. Snijd de tempeh in driehoekjes en doe in een kom. Schil de helft van de gember en rasp fijn. Voeg de geraspte gember, olijfolie en specerijen toe aan de tempeh en roer goed door. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan en bak de tempeh 6-8 min rondom bruin. Voeg aan het einde een scheut sojasaus toe om de tempeh op smaak te brengen.
|
||||||
4. Schil en rasp de gember fijn. Meng de tahin, sojasaus en water tot een glad sausje.
|
||||||
5. Maak de bowls op met de zilvervliesrijst, gewokte groenten en tempeh. Serveer met de gemberdressing. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Tempeh | 300 |
|
600 | gr |
Zilvervliesrijst | 170 |
|
340 | gr |
Broccoli | 0,5 |
|
1 | st |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Rode kool gesneden | 100 |
|
200 | gr |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Paprika-, chili- en knoflookpoeder | 4 |
|
8 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie (marinade tempeh) (el) | 2 | 4 |
Sojasaus* (el) | 1 | 2 |
Tahin* (el) | 2 | 4 |
Water (el) | 1 | 2 |
Olie |
|
|
Peper en zout |
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Wokpan, Koekenpan, Fijne rasp
Energie (KJ) 2468, Energie (kcal) 709, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 90, Koolhydraten waarvan suikers (g) 5, Vetten totaal (g) 24, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 15, Zout (g) 2,75
Dit gerecht bevat: Soja, Sesam*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.