Whipped feta dip met gekarameliseerde harissa kikkererwten en waspeen

en volkoren platbroden

40 - 45 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder eventuele oneffenheden van de waspeen, snijd de bovenkant eraf en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout en schuif in de oven voor 20 min. 
2. Gebruik een staafmixer of blender om de vegan feta, plantaardige yoghurt en een scheut olijfolie tot een gladde dip te pureren. Breng op smaak met peper en zout. 
3. Laat de kikkererwten uitlekken. Haal de bakplaat met waspeen uit de oven en giet de kikkererwten erbij. Besprenkel met de harissa kruiden en agavesiroop. Hussel alles goed door elkaar zodat alle waspenen en kikkererwten bedekt zijn met specerijen en agavesiroop. Rooster nogmaals 15 min in de oven. 
4. Verwarm de volkoren platbroden 1 min mee in de oven. 
5. Serveer de whipped feta dip en gekarameliseerde harissakikkererwten en waspeen met de platbroden. Garneer met de (fijngehakte) dille. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Kikkererwten  1 2 st
Vegan feta van Willicroft 0,5 1 st
Waspeen 400 800 gr
Harissa kruiden 4 8 gr
Dille 0,5 1 bosje
Volkoren platbroden 4 8 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Agave siroop * 2 4 el
Plantaardige yoghurt * 150 300 gr
Olijfolie


Peper & Zout



* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Ovenschaal, Staafmixer/Blender

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3482, Energie (kcal) 828, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 109, Koolhydraten waarvan suikers (g) 22, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 21, Zout (g) 3,9

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.