en volkoren platbroden
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verwijder eventuele oneffenheden van de waspeen, snijd de bovenkant eraf en verdeel over een bakplaat. Besprenkel met olie, peper en zout en schuif in de oven voor 20 min. | ||||||
2. Gebruik een staafmixer of blender om de vegan feta, plantaardige yoghurt en een scheut olijfolie tot een gladde dip te pureren. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
3. Laat de kikkererwten uitlekken. Haal de bakplaat met waspeen uit de oven en giet de kikkererwten erbij. Besprenkel met de harissa kruiden en agavesiroop. Hussel alles goed door elkaar zodat alle waspenen en kikkererwten bedekt zijn met specerijen en agavesiroop. Rooster nogmaals 15 min in de oven. | ||||||
4. Verwarm de volkoren platbroden 1 min mee in de oven. | ||||||
5. Serveer de whipped feta dip en gekarameliseerde harissakikkererwten en waspeen met de platbroden. Garneer met de (fijngehakte) dille. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Kikkererwten | 1 | 2 | st |
Vegan feta van Willicroft | 0,5 | 1 | st |
Waspeen | 400 | 800 | gr |
Harissa kruiden | 4 | 8 | gr |
Dille | 0,5 | 1 | bosje |
Volkoren platbroden | 4 | 8 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Agave siroop * | 2 | 4 | el |
Plantaardige yoghurt * | 150 | 300 | gr |
Olijfolie |
|
|
|
Peper & Zout |
|
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Ovenschaal, Staafmixer/Blender
Energie (KJ) 3482, Energie (kcal) 828, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 109, Koolhydraten waarvan suikers (g) 22, Vetten totaal (g) 27, Vetten waarvan verzadigd (g) 11, Vezels (g) 21, Zout (g) 3,9
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.