Miso rijst met broccoli

en kastanjechampignons

25 - 30 minuten
Noten
Volkoren

Bereiding

1. Breng een kookpan met water aan de kook voor de zilvervliesrijst en broccoli. Kook de rijst volgens de aanwijzigingen op de verpakking. Snijd de roosjes van de broccoli en kook deze de laatste 6-8 min mee met de rijst. Giet de broccoli en rijst af en spoel om met koud water om de kleur te behouden.
2. Maak ondertussen de saus. Schil en rasp de gember, doe de helft van de gember in een bakje en houd de andere helft apart. Voeg de olijfolie, sojasaus, sriracha, ketjap, knoflook (uitgeperst) en de helft van de miso pasta toe aan het bakje en meng het geheel goed met elkaar. Zet vervolgens even opzij.
3. Pel en snipper de ui. Snijd de kastanjechampignons in plakjes. Verhit wat olijfolie in een wokpan en fruit de ui en gember voor 1 min op laag vuur. Voeg de kastanjechampignons toe en bak voor 4-5 min op middelhoog vuur. Voeg de andere helft van de miso pasta toe aan de pan en verhit het geheel zodat de miso smelt en gemengd is met de champignons.
4. Verkruimel de walnoten. Voeg de rijst en broccoli toe aan de wokpan samen met de saus en walnoten en meng alles voor ongeveer 3-4 min op middelhoog vuur.
5. Snijd de bosui in ringen. Verdeel de miso rijst op de borden en garneer met bosui. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Zilvervliesrijst 170 340 gr
Broccoli 1 2 st
Kastanjechampignons 150 300 gr
Ui 0,5 1 st
Witte miso pasta 20 40 gr
Gember  0,5 1 st
Walnoten 40 80 gr
Knoflook 1 2 st
Bosui 0,5 1 st


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Sriracha* (tl) 1 2
Sojasaus* (el) 1 2
(Extra vierge) olijfolie (saus) (el) 0,5 1
Peper en zout

Olijfolie


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Wokpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2904, Energie (kcal) 694, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 32, Vetten waarvan verzadigd (g) 4, Vezels (g) 13, Zout (g) 4,51

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten, Soja *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.