Spaanse tortilla

met kikkererwtenmeel en tofu

30 minuten + 30 minuten oventijd
Tofu

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en vet een ovenschaal of gietijzeren pan in met wat olie. 
  2. Breng een pan water aan de kook voor de aardappelen. Snijd deze in dunne schijfjes en kook voor 5 min. 
  3. Snipper de rode ui en snijd de rode paprika in kleine blokjes. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak de ui en rode paprika hierin voor 4-5 min. Voeg vervolgens de spinazie toe tot deze is geslonken.  
  4. Meng het kikkererwtenmeel, de specerijen, edelgistvlokken, tofu, het water, peper en zout  in een blender of gebruik een staafmixer om het tot een egaal beslag te pureren.  
  5. Leg de gekookte aardappelschuifjes en de gebakken groenten in de ovenschaal of gietijzeren pan en giet hier het beslag overheen. Plaats deze vervolgens in het midden van de oven en bak de tortilla in 35-40 min gaar.  
  6. Haal de tortilla uit de oven en laat hem 15 min afkoelen voor het serveren.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Aardappelen 500
1000 gr
Rode ui 0,5
1 st
Rode paprika 1
2 st
Wilde spinazie 100
200 gr
Kikkererwtenmeel 75
150 gr
Kala Namak, kurkuma, knoflookpoeder 4
8 gr
Edelgistvlokken 10
20 gr
Tofu 100
200 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Water (ml) 120
240

Kookgerei

Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1982, Energie (kcal) 474, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 60, Koolhydraten waarvan suikers (g) 6, Vetten totaal (g) 15, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 0,27

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.