Volkoren pasta met zwarte bonen

en tomatensaus

20 - 25 minuten
Peulvruchten
Volkoren

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti zoals aangegeven op de verpakking.  
  2. Snijd de winterpeen en de champignongs in kleine blokjes. Snijd de prei in dunne ringen en was deze goed af in een vergiet.  
  3. Bak de winterpeen, champignons, prei en knoflook (uitgeperst) in een scheutje olijfolie in de koekenpan voor 7-8 min op middelhoog vuur.  
  4. Voeg vervolgens de gedroogde kruiden, zwarte bonen (afgegoten en afgespoeld), tomatenblokjes en de balsamico azijn toe. Verwarm de saus voor 5-6 min. Giet de pasta af en vang hierbij een kopje van het kookvocht op. Voeg de pasta toe aan de saus samen met een scheutje van het kookvocht.  
  5. Snijd de peterselie fijn en gebruik als garnering voor de pasta. Serveer de pasta direct, eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Volkoren spaghetti 170
340 gr
Champignons 150
300 gr
Winterpeen 1
2 st
Prei 1
2 st
Knoflook 1
2 teen
Gedroogde oregano, tijm, rozemarijn 4
8 gr
Zwarte bonen 0,5
1 blik
Tomatenblokjes 0,5
1 blik
Peterselie 0,5
1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Olijfolie



Peper en zout



Balsamicoazijn 2
4 el

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2636, Energie (kcal) 627, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 88, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g)14, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 23, Zout (g) 0,8