Hollandse asperges met romige dragon saus (+€1,- p.p.)

van boterbonen

35 - 40 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Breng twee ruime kookpannen met water aan de kook: één voor de aardappelen en één voor de witte asperges.
2. Was de aardappelen en verwijder eventuele oneffenheden. Snijd in hapklare blokjes en kook de aardappelblokjes voor 15-20 min in het kokende water.
3. Schil de witte asperges met een dunschiller helemaal rondom en snijd ongeveer 2-3 cm van de onderkant af. Kook de asperges 10 min en draai dan het vuur uit. Laat de asperges daarna nog 10 min staan met de deksel op de pan en giet vervolgens af.
4. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui samen met de (uitgeperste) knoflook voor 2-3 min. Haal vervolgens de pan weer van het vuur.
5. Doe de (uitgelekte) boterbonen, gebakken ui en knoflook, sap van de citroen, edelgistvlokken en olijfolie in een hoge kom of blender en pureer met een staafmixer of de blender tot een gladde saus. Voeg indien nodig een scheutje water toe om het smeuïger te maken. Breng op smaak met peper en zout en de (gehakte) dragon.
6. Giet de boterbonensaus in een steelpannetje en verwarm deze op middelhoog vuur.
7. Verdeel de gekookte aardappelen en asperges over de borden en schenk de saus hier overheen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappelen 500 1000 gr
Witte asperges 500 1000 gr
Boterbonen 0,5 1 st
Edelgistvlokken 10 20 gr
Citroen 0,5 1 st
Ui (middel) 1 2 st
Knoflook 1 2 teentje
Dragon 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie 2 3 el
Peper & Zout


Kookgerei

Kookpan (2x), Koekenpan, Staafmixer/Blender, Steelpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2287, Energie (kcal) 543, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 80, Koolhydraten waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 12, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 19, Zout (g) 0,6

Allergenen

*Kan sporen van allergenen bevatten.