met Chinese kool
1. Breng een kookpan met water aan de kook en bereid de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en vang een scheutje kookvocht op. | ||||||
2. Snijd de gele paprika in dunne reepjes. Halveer de Chinese kool in de lengte en verwijder de harde kern, snijd daarna in repen en vervolgens in stukken. Schil de gember met een dunschiller en rasp fijn. | ||||||
3. Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit hierin de gember en knoflook (uitgeperst) voor 1-2 min. Voeg de gochujang toe en bak mee voor 2 min. Voeg als laatste de paprika en Chinese kool toe en bak deze mee voor 6-8 min. Breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Verhit ondertussen in een andere koekenpan een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Snijd de gerookte tofu in reepjes en bak in 5-6 min rondom goudbruin. | ||||||
5. Voeg de afgegoten noedels toe aan de pan met groenten en bak 1-2 min mee op middelhoog vuur. Voeg indien nodig een klein beetje van het kookvocht toe aan de pan om het romiger te maken. | ||||||
6. Serveer de gochujang noedels met de gerookte tofu en garneer met de sesamzaadjes. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Ramennoedels | 150 |
|
300 | gr |
Chinese kool | 0,5 |
|
1 | st |
Gochujang | 30 |
|
60 | gr |
Sesamzaadjes zwart | 4 |
|
8 | gr |
Gele paprika | 1 |
|
2 | st |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Gerookte tofu | 200 |
|
400 | gr |
Ingrediënt |
Olijfolie |
Peper en zout |
Koekenpan (2x), Kookpan, Fijne rasp
Energie (KJ) 2684, Energie (kcal) 643, Eiwit (g) 34, Koolhydraten (g) 95, Waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 22, Waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 11, Zout (g) 2,8
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.