Udonnoedels met gewokte seitan

en spitskool

20 - 25 minuten
Seitan

Bereiding

  1. Breng een pan water aan de kook voor de udonnoedels en bereid deze volgens de instructies op de verpakking. Spoel deze af met koud water na het afgieten zodat ze niet aan elkaar plakken.
  2. Snijd de rode ui in parten, de spitskool in repen, de winterpeen in halve manen, de rode paprika in repen en de knoflook in plakjes. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan of wokpan op mediumhoog vuur. Wok de groentes in 8-10 min gaar.  
  3. Laat de seitan uitlekken en snijd in gelijke stukken. Verwarm een scheut olie in de tweede pan en bak de seitan in 6-8 min goudbruin op mediumhoog vuur.  
  4. Voeg de seitan, de noedels, ketjap manis en sojasaus toe aan de pan met gewokte groentes. Hussel alles goed door elkaar. Serveer direct.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Seitan in tamarisaus  1 2 st
Rode ui 1 2 st
Spitskool 0,5 1 st
Winterpeen 0,5 1 st
Udonnoedels 150 300 gr
Knoflook 1 2 teen
Rode paprika 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ketjap manis 1 2 el
Sojasaus 2 4 el
Olie


Peper & Zout


Kookgerei

Kookpan, Koekenpan/Wokpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2830, Energie (kcal) 675, Eiwit (g) 57, Koolhydraten (g) 76, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 13, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 10, Zout (g) 8

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.