Smokey tempeh taco's

met limoen en koriander dressing

25 - 30 minuten
Tempeh

Bereiding

  1. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine blokjes. Doe in een mengkom samen met een snufje zout. Zet opzij.  
  2. Pureer de yoghurt, de helft van de koriander, het sap van de limoen en een scheut olie tot een gladde saus met een blender of staafmixer.  
  3. Snijd de tempeh in blokjes. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de tempeh 8-10 min krokant op mediumhoog vuur. Voeg halverwegen de specerijen toe. Haal de pan van het vuur wanneer de tempeh krokant is, voeg de agave siroop toe en roer goed door elkaar.  
  4. Verwarm de wraps in de andere (droge) koekenpan op mediumhoog vuur in 2-3 min.  
  5. Maak de taco's op met de rode kool, tomatensalsa en smokey tempeh. Garneer met de dressing en resterende (gehakte) koriander. Serveer direct.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Boekweit tempeh 200 400 gr
Wraps 4 8 st
Gesneden rode kool 100 200 gr
Tomaten 3 6 st
Ui 0,5 1 st
Gerookte paprika en chili poeder 4 8 gr
Limoen 0,5 1 st
Koriander 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Plantaardige yoghurt 2 4 el
Olie


Peper & Zout


Agave


Kookgerei

Koekenpannen (x2)

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.