Tapenade orzo

met balsamico geroosterde cherry tomaten

25 - 30 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de cherrytomaten in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout en schuif in de oven voor 10-15 min. 
2. Kook de aangegeven hoeveelheid water in een waterkoker.  Snijd de peterselie fijn
3. Pel en snipper de ui. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime hapjespan en bak de ui en de knoflook (uitgeperst) voor 1-2 min op laag vuur. Voeg de tomatenpuree en orzo toe aan de pan en bak 1-2 min mee op middelhoog vuur. Verkruimel het bouillonblokje over de pan en blus af met het kokende water. Kook voor 8-10 min met de deksel op de pan (of totdat de orzo al het vocht heeft opgenomen en gaar is). Roer tijdens het koken goed door en voeg de laatste 2 min de tapenade en groene olijven toe aan de orzo. Breng op smaak met peper en zout. 
4. Serveer de orzo met de geroosterde cherrytomaten en de peterselie. Eet smakelijk! 

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Orzo 170
340 gr
Groentebouillon 0,5
1 blokje
Tomatenpuree 35
70 gr
Tapenade peperoni 1
2 st
Groene olijven  0,5
1 st
Ui (klein) 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Cherrytomaten 400
800 gr
Peterselie 0,5
1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olijfolie

Peper en zout

Balsamico azijn* (el) 2 4
Water (ml) 350 700


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Ovenschaal, Blender/Staafmixer, Hapjespan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3091, Energie (kcal) 735, Eiwit (g) 23, Koolhydraten (g) 109, Koolhydraten waarvan suikers (g) 38, Vetten totaal (g) 19, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 17, Zout (g) 6

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten *

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.