met romige champignonsaus en aardappelen
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. | ||||||
2. Was de aardappelen en snijd in plakjes, besprenkel met olijfolie, peper en zout en leg de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Verwijder de bladeren van de bloemkool en snijd de bloemkool in plakken van ongeveer 5 cm dik. Besprenkel met olijfolie, de specerijen, peper en zout en leg naast de aardappelen in de oven voor 25-30 min. Keer de bloemkool steaks halverwege om. | ||||||
3. Pureer de zijden tofu glad met een blender of staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Zet opzij. | ||||||
4. Snijd de champignons in plakjes. Verwarm een scheut olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de champignons samen met de (uitgeperste) knoflook 5-6 min op middelhoog vuur. | ||||||
5. Draai het vuur omlaag en voeg de zijden tofu toe aan de pan samen met wat peper en zout. Laat de saus 4-5 min pruttelen. | ||||||
6. Haal de aardappelen en bloemkool steaks uit de oven zodra ze gaar zijn. Serveer direct met de romige champignonsaus en (gehakte) peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Aardappelen | 400 | 800 | gr |
Bloemkool | 1 kleine | 1 grote | st |
Komijnpoeder en gerookte paprikapoeder | 4 | 8 | gr |
Zijden tofu | 150 | 300
|
gr |
Champignons | 200 | 400 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper & zout |
Oven, Koekenpan, Blender/Staafmixer
Energie (KJ) 1962, Energie (kcal) 467, Eiwit (g) 21, Koolhydraten (g) 54, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 14, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 15, Zout (g) 0,1
Dit gerecht bevat: Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.