Broodje rendang

met zoetzure komkommer

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers

Bereiding

  1. Maak de zoetzure komkommer ongeveer een uur van te voren. Snijd de komkommer in dunne plakjes met een mes of mandoline. Leg in een afgesloten bak of potje. Verwarm in een steelpannetje het water, de azijn en suiker tot de suiker volledig opgelost is. Giet dit bij de komkommer en laat volledig afkoelen.
  2. Verwarm wat olie in een ruime koekenpan. Bak de rendang 'rundvlees' 6-8 min op mediumhoog vuur.  
  3. Snijd de broodjes door de helft. Beleg met de (afgelekte) zoetzure komkommer, gesneden rode kool, gebakken uitjes en rode peper. Serveer direct.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Wit puntje zacht 4 8 st
Rendang 'rundvlees'  1 2 st
Komkommer 1 2 st
Rode peper 0,5 1 st
Gebakken uitjes  30 60 gr
Rode kool gesneden 100 200 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 60 90 ml
(Witte wijn) azijn 60 90 ml
Suiker 0,5 1 el
Olijfolie


Peper & zout


Kookgerei

Steelpannetje, Koekenpan  

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2961, Energie (kcal) 710, Eiwit (g) 26, Koolhydraten (g) 91, waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 75, waarvan verzadigd (g) 13, Vezels (g) 5, Zout (g) 10

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.