en cherrytomaten
1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Snijd de cherrytomaten door de helft en de tomaten in blokjes. Verwarm wat olie in een ruime koekenpan. Bak de knoflook 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de gehalveerde cherrytomaten, tomatenblokjes en chilivlokken toe. Bak 8-10 min. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
3. Verwarm in de andere koekenpan ook wat olie. Bak de vegan spekjes in 5-7 min krokant. | ||||||
4. Giet de penne af en roer hier de tomaten en spekjes doorheen. Schep de pasta op en garneer met de (gehakte) oregano. Serveer direct. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Penne | 170 |
|
340 | gr |
Chilivlokken | 4 |
|
4 | gr |
Knoflook | 1 |
|
2 | teentje |
Cherrytomaten | 250 |
|
500 | gr |
Vivera spekjes | 1 |
|
2 | st |
Verse oregano | 0,5 |
|
1 | bosje |
Tomaten | 2 |
|
4 | st |
Ingrediënt
|
Olijfolie |
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpannen (2x)
Energie (KJ) 2269, Energie (kcal) 539, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 76, waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 11, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.