Pasta arrabbiata met vegan spekjes

en cherrytomaten

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers
Pittig

Bereiding

1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
2. Snijd de cherrytomaten door de helft en de tomaten in blokjes. Verwarm wat olie in een ruime koekenpan. Bak de knoflook 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg de gehalveerde cherrytomaten, tomatenblokjes en chilivlokken toe. Bak 8-10 min. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm in de andere koekenpan ook wat olie. Bak de vegan spekjes in 5-7 min krokant. 
4. Giet de penne af en roer hier de tomaten en spekjes doorheen. Schep de pasta op en garneer met de (gehakte) oregano. Serveer direct. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Penne 170
340 gr
Chilivlokken 4
4 gr
Knoflook 1
2 teentje
Cherrytomaten 250
500 gr
Vivera spekjes 1
2 st
Verse oregano 0,5
1 bosje
Tomaten 2
4 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie 
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Koekenpannen (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2269, Energie (kcal) 539, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 76, waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 11, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.