gevuld met kruidige quinoa en linzen
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in de lengte doormidden en snijd voorzichtig een ruitpatroon in het vruchtvlees van de aubergines. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met wat olie en zout. Rooster ze voor 25-30 min in de oven. | ||||||
2. Pel en snipper de ui. Verhit een scheut olijfolie in een ruime kookpan en bak de ui en de helft van de knoflook (uitgeperst) 1-3 min op middelhoog vuur. Voeg de Ras el Hanout en tomatenpuree toe aan de pan en bak 1-2 min roerend mee. Draai het vuur omlaag, voeg de quinoa en het water toe aan de pan. Breng het water aan de kook en laat het voor 10-15 min koken met de deksel op de pan of totdat de quinoa al het vocht heeft opgenomen. Voeg in de laatste 2 min de (uitgelekte) linzen toe aan de pan. | ||||||
3. Meng de resterde helft van de knoflook (uitgeperst) met de plantaardige yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Hak de peterselie fijn. | ||||||
4. Haal de aubergines uit de oven. Verdeel de quinoa over de geroosterde aubergines en garneer met het knoflook-yoghurt en de peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Aubergine | 2 | 4 | st |
Ui (klein) | 1 | 2 | st |
Knoflook | 2 | 4 | teentje |
Ras el hanout | 4 | 8 | gr |
Tomatenpuree | 0,5 | 1 | st |
Quinoa | 150 | 300 | gr |
Linzen | 360 | 720 | gr |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Plantaardige yoghurt*(el) | 2 | 4 |
Water (ml) | 300 | 600 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Kookpan
Energie (KJ) 2662, Energie (kcal) 632, Eiwit (g) 35, Koolhydraten (g) 89, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 9, Vetten waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 24, Zout (g) 1
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.