met gegrilde groenten en amandelen
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de courgette en aubergine in halve maantjes. | ||||||
2. Doe de courgette en aubergine in een ovenschaal en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Doe de groenten voor 15-20 min in de voorverwarmde oven. | ||||||
3. Kook het water in een waterkoker en schenk in een maatbeker. Los het bouillonblokje hierin op. Verhit olijfolie in een ruime koekenpan en fruit de ui en knoflook voor 1-2 min op laag vuur. | ||||||
4. Voeg de risottorijst toe aan de pan en roer voor ongeveer 1-2 min door tot de korrels glazig zijn. Schenk vervolgens deel voor deel de bouillon in de pan en wacht met het volgende deel tot de rijst het heeft opgenomen. Dit duurt ongeveer 18-20 min en roer regelmatig. | ||||||
5. Verwarm een droge koekenpan en rooster hierin de amandelen voor 4-5 min op middelhoog vuur. Haal de blaadjes oregano van de takjes en snijd deze fijn. Doe de geroosterde paprika met het vocht uit de pot in een hoge kom of blender en pureer dit tot een gladde saus. | ||||||
6. Voeg de gegrilde paprikasaus en oregano toe aan de pan zodra alle bouillon is opgenomen en laat een beetje inkoken. Doe de geroosterde aubergine en courgette bij de risotto en meng het geheel goed met elkaar. Haal de risotto van het vuur zodra de rijst gaar is en breng eventueel op smaak met peper en zout. | ||||||
7. Schep de risotto op de borden en garneer met de geroosterde amandelen. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Ui | 0,5 |
|
1 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | st |
Courgette | 0,5 |
|
1 | st |
Aubergine | 0,5 |
|
1 | st |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Risottorijst | 150 |
|
300 | gr |
Amandelen bruin | 30 |
|
60 | gr |
Geroosterde paprika | 0,5 |
|
1 | pot |
Verse oregano | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Water | 400 |
|
800 | ml |
Peper en zout |
|
|
|
|
Olijfolie |
|
|
|
|
Oven, Koekenpan (2x)
Energie (KJ) 2114, Energie (kcal) 502, Eiwit (g) 12, Koolhydraten (g) 79, Waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 14, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 6, Zout (g) 2