en geroosterde kikkererwten
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de onderkant van de bloemkool af en snijd vervolgens de roosjes er van af. Doe in een ruime kom de olijfolie, harissakruiden en peper en zout en meng goed met elkaar.
2. Giet de kikkererwten af en spoel om met water. Voeg de bloemkoolroosjes en kikkererwten toe aan de kom en meng goed met elkaar. Verdeel de bloemkool en kikkererwten over een ruime ovenschaal of op een bakplaat bekleed met bakpapier. Zorg ervoor dat de bloemkoolroosjes niet teveel over elkaar liggen en houdt wat ruimte over in de oven voor de paprika. Doe de bakplaat of ovenschaal voor 25-30 min in de oven.
3. Snijd de paprika in grove repen en besprenkel met olijfolie en peper en zout. Leg de paprika bij de bloemkool en kikkererwten en bak de laatste 20 min mee in de oven.
4. Kook het water in een waterkoker en doe de couscous in ruime schaal of kom. Schenk het water in maatbeker en los het bouillonblokje hierin op. Giet de bouillon over de couscous en laat 5 min staan met een theedoek of deksel op de kom. Rul vervolgens los met een vork.
5. Snijd de munt en peterselie heel fijn en meng een deel hiervan met de couscous. Haal de bloemkoolroosjes, kikkererwten en paprika uit de oven wanneer de bloemkool gaar is. Haal eventueel zwarte velletjes van de paprika en snijd in blokjes.
6. Meng de groenten en kikkererwten met de couscous. Verdeel over de borden en garneer met de overige peterselie en munt. Eet smakelijk!
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Bloemkool | maat s |
|
maat m | st |
Harissapoeder | 4 |
|
8 | gr |
Kikkererwten | 350 |
|
700 | gr |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Couscous | 150 |
|
300 | gr |
Groentebouillon | 0,5 |
|
1 | blokje |
Peterselie en munt | 0,5 |
|
1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Water (ml) | 175 |
|
350 |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Oven
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten