met vegan spekjes
1. Breng een pan water aan de kook voor de aardappelen. Was en schil de aardappelen en pastinaak en snijd in blokjes. Kook de aardappelen en pastinaak 20-25 min totdat ze gaar zijn.
2. Was de andijvie met water en snijd vervolgens in repen. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes in 2-3 min op middelhoog vuur.
3. Giet de aardappelen en pastinaak af en bewaar een kopje van het kookvocht. Doe de aardappelen en pastinaak terug in de pan en stamp met een stamper tot een grove puree. Voeg indien nodig een klein scheutje van het kookvocht toe.
4. Breng de aardappel-pastinaakpuree op smaak met de mosterd, nootmuskaat en peper en zout. Roer de andijvie door de puree heen.
5. Serveer de andijviestamppot met de vegan spekjes. Eet smakelijk!
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Vivera vegan speckjes | 1 |
|
2 | pak |
Aardappelen | 400 |
|
800 | gr |
Pastinaak | 1 |
|
2 | st |
Andijvie | 200 |
|
400 | gr |
Nootmuskaat | 4 |
|
6 | gr |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Mosterd | 1 |
|
2 | el |
Peper en zout |
|
|
|
|
Kookpan, Koekenpan, Stamper
Energie (KJ) 2056, Energie (kcal) 489, Eiwit (g) 33, Koolhydraten (g) 59, Waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 9, Waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 18, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Mosterd*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten