Rodekool ovenschotel met tempeh

en zoete aardappel

35 - 40 minuten
Tempeh

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng een pan water aan de kook. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Doe een snuf zout bij het kokende water en kook hierin de zoete aardappel blokjes in 15 min gaar. Giet de zoete aardappels af en bewaar hierbij een kopje kookvocht. Stamp de zoete aardappelen fijn en voeg hierbij de peper en zout toe en eventueel wat kookvocht. 

2. Snij de witte ui fijn en bak in een pan met olijfolie. Voeg vervolgens de rode kool toe en een paar eetlepels water. Laat 5 minuten stoven met de deksel op de pan. 

3. Verwijder de ui en rode kool uit de pan en verhit opnieuw wat olijfolie in dezelfde pan. Verkruimel de tempeh en champignons en bak samen met de knoflook (uitgeperst) in de pan voor 3-4 minuten. Doe het kokende water in een kommetje en meng met het bouillionblokje tot deze volledig is opgelost. Voeg toe aan de pan en bak het geheel vervolgens voor 10 min of totdat het water volledig is opgelost, roer hierbij regelmatig. Voeg vervolgens de balsamicoazijn toe.

4. Zodra het water volledig is opgelost kan het tempeh mengel worden toegevoegd aan een ovenschaal. Verspreid goed over de volledige bodem en doe hier vervolgens de rode kool overheen. Verdeel als laatste laag de zoete aardappel puree over de ovenschaal, strijk glad en besprenkel met wat olijfolie , peper en zout. 

5. Doe de rode kool schotel voor 10-15 minuten in de oven tot de puree lichtjes begint te kleuren. Serveer direct.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Zoete aardappel 2 4 st
Ui 1 2 st
Rode kool (gesneden) 200 400 gr
Tempeh rijst 0,5 1 st
Champignons  200 400 gr
Knoflook 1 2 teentje
Bouillionblokje 1 2 blokje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper en zout


Balsamico azijn*  2 4 el
Water (kokend) 50 100 ml

*  Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten. 

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2296, Energie (kcal) 547, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 78, Waarvan suikers (g) 28, Vetten totaal (g) 13, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 19, Zout (g) 3  

Allergenen

Dit gerecht bevat Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten