met udonnoedels en sperziebonen
1. Breng twee pannen met water aan de kook voor de udonnoedels en de sperziebonen. Bereid de udonnoedels zoals aangegeven op de verpakking en kook de sperziebonen in 6-8 minuten gaar.
2. Maak de prei schoon en snijd in dunne repen. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei op laag vuur voor 2-4 minuten.
3. Rasp (met een fijne rasp) ondertussen de schil van de sinaasappel en pers het sap uit in een kommetje. Rasp de gember en knoflook fijn en voeg dit samen met de agave siroop toe aan de kom. Giet de seitan af en meng de seitan met de marinade. Bak de seitan met marinade voor 5-6 min mee met de prei op middelhoog vuur.
4. Meng vervolgens de afgegoten sperziebonen en udonnoedels samen met de ketjap. Serveer de seitan op de noedels en sperziebonen. Snijd de koriander fijn en strooi dit over het gerecht voor serveren.
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Udon noedels | 0,5 | 1 | st |
Sperzieboon | 150 | 300 | gr |
Prei | 1 | 2 | st |
Sinaasappel | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teen |
Gember | 0,5 | 1 | st |
Seitan | 0,5 | 1 | st |
Koriander | 1 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Agave siroop | 3 | 6 | el |
Ketjap | 1 | 2 | el |
Kookpan (2x), Koekenpan, Rasp
Energie (KJ) 2179, Energie (kcal) 518, Eiwit (g) 53, Koolhydraten (g) 64, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 3, Waarvan verzadigd (g) 0, Vezels (g) 9, Zout (g) 5
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.