X Seitan in gember-sinaasappelsaus

met udonnoedels en sperziebonen

25 - 30 minuten
Seitan

Bereiding

1. Breng twee pannen met water aan de kook voor de udonnoedels en de sperziebonen. Bereid de udonnoedels zoals aangegeven op de verpakking en kook de sperziebonen in 6-8 minuten gaar. 

2. Maak de prei schoon en snijd in dunne repen. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak hierin de prei op laag vuur voor 2-4 minuten. 

3. Rasp (met een fijne rasp) ondertussen de schil van de sinaasappel en pers het sap uit in een kommetje. Rasp de gember en knoflook fijn en voeg dit samen met de agave siroop toe aan de kom. Giet de seitan af en meng de seitan met de marinade. Bak de seitan met marinade voor 5-6 min mee met de prei op middelhoog vuur.

4. Meng vervolgens de afgegoten sperziebonen en udonnoedels samen met de ketjap. Serveer de seitan op de noedels en sperziebonen. Snijd de koriander fijn en strooi dit over het gerecht voor serveren.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Udon noedels 0,5 1 st
Sperzieboon 150 300 gr
Prei 1 2 st
Sinaasappel 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Gember 0,5 1 st
Seitan 0,5 1 st
Koriander 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olijfolie


Peper en zout


Agave siroop 3 6 el
Ketjap 1 2 el

Kookgerei

Kookpan (2x), Koekenpan, Rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2179, Energie (kcal) 518, Eiwit (g) 53, Koolhydraten (g) 64, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 3, Waarvan verzadigd (g) 0, Vezels (g) 9, Zout (g) 5  

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.