Sushi bowl met tempeh

en pinda's 

25 - 30 minuten
Tempeh

Bereiding

1. Doe de sushirijst samen met het water in de pan en breng aan de kook. Draai zodra het water kookt het vuur omlaag en laat de sushirijst met de deksel op de pan 10-12 minuten zachtjes doorkoken.

2. Schil en rasp de gember, pers de knoflook uit en snijd de rode peper fijn. Verhit een scheutje olie in een steelpannetje en fruit de gember, knoflook en rode peper hier samen een minuutje in aan. Voeg vervolgens de sojasaus en ketjap toe aan de pan en verhit al roerend nog 1-2 minuten.

3. Snijd de tempeh in plakken en bak in 4-6 minuten bruin in een koekenpan met wat olijfolie. Voeg de tempeh vervolgens toe aan de steelpan met de saus.

4. Schil de winterpeen met een dunschiller in linten. Snijd de komkommer in dunne reepjes. 5. Schep de sushirijst in de kommen en verdeel de tempeh, de winterpeen en de komkommer eroverheen. Hak de pinda's grof en snijd de koriander fijn. Bestrooi de sushi bowls met de pinda's en de koriander. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sushirijst 200 400 gr
Gember 0,5 1 st
Rode peper 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teen
Winterpeen 1 2 st
Komkommer 1 2 st
Boekweit tempeh 200 400 gr
Pinda's 40 80 gr
Koriander 0,5 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 300 600 ml
Sojasaus 4 8 el
Ketjap 2 4 el

Kookgerei

Kookpan, Steelpan, Koekenpan

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Pinda.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.