en volkoren platbroden
1. Verwarm de oven op 160 graden. Schil de winterpeen met een dunschiller. Rasp de winterpeen en courgette met een grove rasp. | ||||||
2. Verhit een scheutje olie in een ruime koeken- of hapjespan. Voeg de geraspte winterpeen en courgette toe en bak voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de specerijen en het vegan gehakt toe en bak samen voor 5 min. | ||||||
3. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en roer door. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes, pel en snipper de rode ui. Hak de helft van de platte peterselie grof en meng met de gesneden groenten. Breng het geheel op smaak met de azijn, olijfolie, peper en zout. | ||||||
5. Verwarm de volkoren platbroden voor 2-3 min op in de oven. Verdeel vervolgens het vegan gehakt over de platbroden. Garneer met de gesneden groenten, knoflooksaus en overige peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Courgette | 0,5 | 1 | st |
Komijn, gerookte paprika en chili | 4 | 8 | gr |
Vegan gehakt | 175 | 350 | gr |
Knoflook | 1 | 2 | teen |
Komkommer | 0,5 | 1 | st |
Tomaten | 2 | 4 | st |
Rode ui (middel) | 0,5 | 1 | st |
Peterselie | 1 | 1 | bosje |
Volkoren platbroden | 4 | 8 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Plantaardige yoghurt* (el) | 4 | 8 |
(Witte wijn) azijn* (el) | 2 | 4 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Oven, Koekenpan/Hapjespan, Grove rasp
Energie (KJ) 2030, Energie (kcal) 483, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 9, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 18, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.