en volkoren platbroden
1. Verwarm de oven op 160 graden. Rasp de winterpeen en courgette.
2. Verhit olie in een ruime koeken- of hapjespan. Voeg de geraspte winterpeen en courgette toe en bak voor 2-3 min op medium hoog vuur. Voeg de specerijen en het vegan gehakt toe en bak samen voor 5 minuten.
3. Roer de (uitgeperste) knoflook door de yoghurt. Breng de knoflooksaus op smaak met olijfolie, peper en zout.
4. Snijd de komkommer en tomaten en blokjes en snipper de rode ui fijn. Snijd de helft van de platte peterselie grof en meng met de gesneden groenten. Breng het geheel op smaak met de azijn, olijfolie, peper en zout. 5. Warm de volkoren platbroden voor 2-3 minuten op in de oven. Verdeel vervolgens het vegan gehakt over de platbroden. Garneer met de gesneden groenten, knoflooksaus en overige peterselie. Serveer direct.
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Courgette | 0,5 | 1 | st |
Komijn, gerookte paprika en chili | 4 | 8 | gr |
Vegan gehakt | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teen |
Komkommer | 0,5 | 1 | st |
Tomaten | 3 | 6 | st |
Rode ui | 1 | 2 | st |
Platte peterselie | 1 | 1 | bosje |
Volkoren platbroden | 4 | 8 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Plantaardige yoghurt | 4 | 8 | el |
(witte) azijn | 2 | 4 | el |
Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 2030, Energie (kcal) 483, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 71, Waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 9, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 18, Zout (g) 2
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.