Vegan Turkse pizza met verborgen groenten

en volkoren platbroden

20 - 25 minuten
Kant-en-klare vervangers
Volkoren

Bereiding

1. Verwarm de oven op 160 graden. Schil de winterpeen met een dunschiller. Rasp de winterpeen en courgette met een grove rasp.
2. Verhit een scheutje olie in een ruime koeken- of hapjespan. Voeg de geraspte winterpeen en courgette toe en bak voor 2-3 min op middelhoog vuur. Voeg de specerijen en het vegan gehakt toe en bak samen voor 5 min.
3. Pers de knoflook uit boven de yoghurt en roer door. Breng de knoflooksaus op smaak met peper en zout.
4. Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes, pel en snipper de rode ui. Hak de helft van de platte peterselie grof en meng met de gesneden groenten. Breng het geheel op smaak met de azijn, olijfolie, peper en zout.
5. Verwarm de volkoren platbroden voor 2-3 min op in de oven. Verdeel vervolgens het vegan gehakt over de platbroden. Garneer met de gesneden groenten, knoflooksaus en overige peterselie. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Winterpeen 1 2 st
Courgette 0,5 1 st
Komijn, gerookte paprika en chili 4 8 gr
Vegan gehakt 175 350 gr
Knoflook 1 2 teen
Komkommer 0,5 1 st
Tomaten 2 4 st
Rode ui (middel) 0,5 1 st
Peterselie 1 1 bosje
Volkoren platbroden 4 8 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olijfolie

Peper en zout

Plantaardige yoghurt* (el) 4 8
(Witte wijn) azijn* (el) 2 4


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Oven, Koekenpan/Hapjespan, Grove rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2030, Energie (kcal) 483, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 71, Koolhydraten waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 9, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 18, Zout (g) 2  

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.