Jackfruit taco bowl

met gegrilde groenten en zilvervliesrijst

20 - 25 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Breng water aan de kook en bereid hierin de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Meng in een kommetje de tomaten puree met de balsamico azijn en het water tot een marinade.                       

2. Plaats de jackfruit in een vergiet en spoel af met water, snijd vervolgens fijn. Bak de jackfruit samen met de helft van de specerijnen in een verhitte pan met wat olijfolie voor 5 min. Voeg vervolgens de marinade toe. Meng goed door elkaar en laat het geheel indikken voor 10 minuten op laag vuur.                        

3. Snijd de courgette in halve maantjes en de gele paprika in dunne reepjes. Verhit in een nieuwe koekenpan wat olijfolie en bak hierin de courgette en paprika samen met de overige specerijen voor 5-7 minuten.                          

4. Giet de zwarte bonen af en spoel met water. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Serveer de bonen en tomaten op de gekookte rijst samen met de jackfruit en gebakken groenten.                         

Wat we sturen

Ingrediënt
2 personen

4 personen
Eenheid
Zilvervliesrijst
170

340
gr
Tomatenpuree
0,5

1
blik
Jackfruit
1

2
blik
Komijnpoeder, gerookte paprika
4

8
gr
Courgette
1

2
st
Gele paprika 
1

2
st
Zwarte  bonen
0,5

1
blik
Tomaat
1

2
st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
2 personen

4 personen
Eenheid
Olijfolie




Peper en zout




Water
250

500
ml
Balsamicoazijn
1

2
el

Kookgerei

Kookpan, koekenpan (2x)

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2419, Energie (kcal) 574, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 94, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 9, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 21, Zout (g) 1  

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten* 

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.