met gegrilde groenten en zilvervliesrijst
1. Breng water aan de kook en bereid hierin de zilvervliesrijst zoals aangegeven op de verpakking. Meng in een kommetje de tomaten puree met de balsamico azijn en het water tot een marinade.
2. Plaats de jackfruit in een vergiet en spoel af met water, snijd vervolgens fijn. Bak de jackfruit samen met de helft van de specerijnen in een verhitte pan met wat olijfolie voor 5 min. Voeg vervolgens de marinade toe. Meng goed door elkaar en laat het geheel indikken voor 10 minuten op laag vuur.
3. Snijd de courgette in halve maantjes en de gele paprika in dunne reepjes. Verhit in een nieuwe koekenpan wat olijfolie en bak hierin de courgette en paprika samen met de overige specerijen voor 5-7 minuten.
4. Giet de zwarte bonen af en spoel met water. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Serveer de bonen en tomaten op de gekookte rijst samen met de jackfruit en gebakken groenten.
Ingrediënt
|
2 personen
|
|
4 personen
|
Eenheid
|
Zilvervliesrijst
|
170
|
|
340
|
gr
|
Tomatenpuree
|
0,5
|
|
1
|
blik
|
Jackfruit
|
1
|
|
2
|
blik
|
Komijnpoeder, gerookte paprika
|
4
|
|
8
|
gr
|
Courgette
|
1
|
|
2
|
st
|
Gele paprika
|
1
|
|
2
|
st
|
Zwarte bonen
|
0,5
|
|
1
|
blik
|
Tomaat
|
1
|
|
2
|
st
|
Ingrediënt
|
2 personen
|
|
4 personen
|
Eenheid
|
Olijfolie
|
|
|
|
|
Peper en zout
|
|
|
|
|
Water
|
250
|
|
500
|
ml
|
Balsamicoazijn
|
1
|
|
2
|
el
|
Kookpan, koekenpan (2x)
Energie (KJ) 2419, Energie (kcal) 574, Eiwit (g) 20, Koolhydraten (g) 94, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 9, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 21, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.