met aubergine en champignons
1. Breng een pan met water aan de kook en kook de udonnoedels volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht tijdens het afgieten van de noedels.
|
||||||
2. Snijd de aubergine in halve plakjes. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de gerookte tofu in blokjes van ca. 1x1 cm. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergine, champignons voor 10-12 min op middelhoog vuur. Bak de laatste 5-6 min de gerookte tofu mee.
|
||||||
3. Snijd de tomaten in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de gerookte tofu.
|
||||||
4. Meng de tahin of pindakaas, de sojasaus en het sap van de limoen in een bakje en roer goed door. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus te verdunnen.
|
||||||
5. Voeg de tomaat en de saus toe aan de koekenpan, verwarm het geheel voor 3-4 min.
|
||||||
6. Schep de noedels in de pan en breng op smaak met peper en zout. Serveer de noedels direct, eet smakelijk! |
Ingrediënt
|
2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Udonnoedels | 150 |
|
300 | gr |
Aubergine | 1 |
|
2 | st |
Champignons | 200 |
|
400 | gr |
Tomaten | 2 |
|
4 | st |
Gerookte Tofu | 1 |
|
2 | st |
Limoen | 0,5 |
|
1 | st |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Pindakaas*/ Tahin (el) | 2 |
|
4 |
Sojasaus* (el) | 3 |
|
6 |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2602, Energie (kcal) 646 , Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 65, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 6, Zout (g) 7
Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Pinda, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.