Gerookte tofu met romige noedels

met aubergine en champignons

20 - 25 minuten
Tofu

Bereiding

1. Breng een pan met water aan de kook en kook de udonnoedels volgens de instructies op de verpakking. Bewaar een kopje kookvocht tijdens het afgieten van de noedels.
2. Snijd de aubergine in halve plakjes. Snijd de champignons in kwarten. Snijd de gerookte tofu in blokjes van ca. 1x1 cm. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de aubergine, champignons voor 10-12 min op middelhoog vuur. Bak de laatste 5-6 min de gerookte tofu mee.
3. Snijd de tomaten in blokjes van ongeveer dezelfde grootte als de gerookte tofu.
4. Meng de tahin of pindakaas, de sojasaus en het sap van de limoen in een bakje en roer goed door. Voeg eventueel wat kookvocht toe om de saus te verdunnen.
5. Voeg de tomaat en de saus toe aan de koekenpan, verwarm het geheel voor 3-4 min.
6. Schep de noedels in de pan en breng op smaak met peper en zout. Serveer de noedels direct, eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt
2 personen
4 personen Eenheid
Udonnoedels 150
300 gr
Aubergine 1
2 st
Champignons 200
400 gr
Tomaten 2
4 st
Gerookte Tofu 1
2 st
Limoen 0,5
1 st


Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen
Olijfolie


Peper en zout


Pindakaas*/ Tahin (el) 2
4
Sojasaus* (el) 3
6


* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2602, Energie (kcal) 646 , Eiwit (g) 37, Koolhydraten (g) 65, Koolhydraten waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 22, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 6, Zout (g) 7

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Soja, Pinda, Sesam *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.