met couscous
1. Snijd de ui in halve ringen en de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een ruime kookpan of hapjespan. Voeg de ui en aubergine toe en bak deze 7-8 min op medium hoog vuur samen met de knoflook (uitgeperst).
2. Voeg de tomatenblokjes en de (gerookte) paprika- en komijnpoeder toe. Draai het vuur omlaag en laat het geheel 10-15 min sudderen.
3. Breng een pan met water aan de kook en bereid de couscous aan de hand van de instructies op de verpakking.
4. Breng de stoof op smaak met peper en zout en serveer direct met de couscous.
Ingrediënten
|
2 personen
|
4 personen
|
Eenheid
|
Rode ui
|
1
|
2
|
st
|
Knoflook
|
1
|
2
|
teen
|
Aubergine
|
1,5
|
3
|
st
|
Kikkererwten
|
1
|
2
|
blik
|
Tomatenblokjes
|
0,5
|
1
|
blik
|
Couscous
|
170
|
340
|
gr
|
Ras el hanout
|
4
|
8
|
gr
|
Platte peterselie
|
1
|
1
|
bosje
|
Ingrediënt
|
Olijfolie
|
Peper en zout
|
Koekenpan, kookpan
Energie (KJ) 2945, Energie (kcal) 702, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 111, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 11, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 21, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten