Aubergine kikkererwtenstoof

met couscous

25 - 30 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Snijd de ui in halve ringen en de aubergine in kleine blokjes. Verwarm een scheutje olie in een ruime kookpan of hapjespan. Voeg de ui en aubergine toe en bak deze 7-8 min op medium hoog vuur samen met de knoflook (uitgeperst).
2. Voeg de tomatenblokjes en de (gerookte) paprika- en komijnpoeder toe. Draai het vuur omlaag en laat het geheel 10-15 min sudderen.

3. Breng een pan met water aan de kook en bereid de couscous aan de hand van de instructies op de verpakking.
4. Breng de stoof op smaak met peper en zout en serveer direct met de couscous.

Wat we sturen

Ingrediënten
2 personen
4 personen
Eenheid
Rode ui
1
2
st
Knoflook
1
2
teen
Aubergine
1,5
3
st
Kikkererwten
1
2
blik
Tomatenblokjes
0,5
1
blik
Couscous
170
340
gr
Ras el hanout
4
8
gr
Platte peterselie
1
1
bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Koekenpan, kookpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2945, Energie (kcal) 702, Eiwit (g) 29, Koolhydraten (g) 111, Waarvan suikers (g) 9, Vetten totaal (g) 11, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 21, Zout (g) 1  

Allergenen

Dit gerecht bevat Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten