Zelfgemaakte zoete aardappel gnocchi

met salie-walnootpesto en rucola salade

40 - 45 minuten

Bereiding

1. Zet een pan kokend water op voor de zoete aardappelen. Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook vervolgens in 5-6 minuten en giet goed af. Stamp de zoete aardappelen goed fijn, breng op smaak met peper en zout en laat afkoelen. Breng opnieuw water aan de kook in de pan.     

2. Voeg de salie en peterselie blaadjes, walnoten, knoflook en olijfolie  samen in een keukenmachine en maal fijn tot een gladde pesto. Voeg eventueel naar smaak peper en zout toe.                         

3. Meng de afgekoelde zoete aardappelpuree met het bloem en kneed goed door elkaar. Maak van het deeg een lange gelijkmatige worst van ongeveer 1,5 centimeter dik. Laat voor ongeveer 15 minuten opstijven in de koelkast.                         

4. Halveer de cherrytomaatjes en snijd de courgette in halve maantjes. Voeg toe aan een pan met olie en bak voor 5-7 minuten, voeg de laatste minuut de balsamico azijn toe. Zet tot nader gebruik apart in een kom. Veeg de pan schoon en rooster hierin de zonnebloempitten.                         

5. Haal het gnocchi deeg uit de ijskast en bestuif je werkblad met extra bloem wanneer de gnocchi nog erg plakkerig is. Snijd het deeg vervolgens in stukjes van ongeveer 2cm. Kook de gnocchi in 3- 4 min klaar in de pan met het kokende water. Giet af wanneer de gnocchi naar boven komt drijven.    

6. Verhit opnieuw wat olie in de koekenpan en bak hierin de gnocchi krokant voor 3 minuten op hoog vuur. Draai het vuur omlaag en voeg de pesto toe.                        

7. Rasp de schil en pers het sap van de citroen, voeg beide toe aan de cherrytomaten en courgette. Verdeel de rucola hierover  en meng goed door elkaar. Voeg de pompoenpitten toe aan de salade. Serveer de salade bij de krokante gnocchi met pesto. Eet smakelijk!                        


Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Zoete aardappel 1 2 st
Tarwebloem 150 300 gr
Salie en peterselie 1 1 bosje
Walnoten 20 40 gr
Knoflook 1 2 st
Cherrytomaatjes 150 300 gr
Courgette 1 2 st
Zonnebloempit 30 60 gr
Rucola 0,5 1 st
Citroen 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Peper en zout


Olijfolie (pesto) 5 10 el
Balsamicoazijn 2 4 el

Kookgerei

Kookpan, koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2656, Energie (kcal) 632, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 93, Waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 11, Zout (g) 0

Allergenen

Gluten, noten* *Kan sporen van andere allergenen bevatten