Zelfgemaakte zwarte bonen balletjes

met volkoren spaghetti

35 - 40 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Spoel af met koud water om te voorkomen dat deze gaat plakken.                         

2. Spoel de bonen af. Mix vervolgens de zwarte bonen, havermout, walnoten, gedroogde kruiden, peper en zout tot een pasta. Draai hier balletjes van. Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer in met olijfolie. Doe ze voor 20 minuten in de oven en draai halverwege om.                       

3. Snijd de paprika's in reepjes, leg deze bij de balletjes in de oven en grill deze 15-20 min.                         

4. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit hier de ui en uitgeperste knoflook op middelhoog vuur in aan. Voeg de tomatenblokjes en tomaten puree toe en laat dit 4-5 min koken.                        

 5. Snijd de geroosterde paprika reepjes in blokjes en doe dit samen met de spaghetti en zwarte bonenballetjes bij de tomaten saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden en garneer met verse oregano en serveer direct. Eet smakelijk!                        

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Volkoren spagetti 170
340
Zwarte bonen 1
2
Havermout 45
90
Kruiden(chili, komijn, gerookte paprika) 4
8
Knoflook 2
4
Ui 1
2
Tomaten 3
6
Tomatenpurree 0.5
1
Paprika 2
4
Walnoten 30
60
Oregano 0.5
1

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Olijfolie



Peper en zout



Kookgerei

Kookpan, Koekenpan, Oven


Voedingswaarde

Energie (KJ) 3428, Energie (kcal) 816, Eiwit (g) 36, Koolhydraten (g) 116 , Waarvan suikers (g) 18, Vetten (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 31, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten