met volkoren spaghetti
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de spaghetti zoals aangegeven staat op de verpakking. Spoel af met koud water om te voorkomen dat deze gaat plakken.
2. Spoel de bonen af. Mix vervolgens de zwarte bonen, havermout, walnoten, gedroogde kruiden, peper en zout tot een pasta. Draai hier balletjes van. Leg de balletjes op een bakplaat bekleed met bakpapier en smeer in met olijfolie. Doe ze voor 20 minuten in de oven en draai halverwege om.
3. Snijd de paprika's in reepjes, leg deze bij de balletjes in de oven en grill deze 15-20 min.
4. Snipper de ui en snijd de tomaten in kleine blokjes. Verhit olie in een koekenpan en fruit hier de ui en uitgeperste knoflook op middelhoog vuur in aan. Voeg de tomatenblokjes en tomaten puree toe en laat dit 4-5 min koken.
5. Snijd de geroosterde paprika reepjes in blokjes en doe dit samen met de spaghetti en zwarte bonenballetjes bij de tomaten saus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden en garneer met verse oregano en serveer direct. Eet smakelijk!
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Volkoren spagetti | 170 |
|
340 |
|
Zwarte bonen | 1 |
|
2 |
|
Havermout | 45 |
|
90 |
|
Kruiden(chili, komijn, gerookte paprika) | 4 |
|
8 |
|
Knoflook | 2 |
|
4 |
|
Ui | 1 |
|
2 |
|
Tomaten | 3 |
|
6 |
|
Tomatenpurree | 0.5 |
|
1 |
|
Paprika | 2 |
|
4 |
|
Walnoten | 30 |
|
60 |
|
Oregano | 0.5 |
|
1 |
|
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Olijfolie |
|
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
|
Kookpan, Koekenpan, Oven
Energie (KJ) 3428, Energie (kcal) 816, Eiwit (g) 36, Koolhydraten (g) 116 , Waarvan suikers (g) 18, Vetten (g) 19, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 31, Zout (g) 1
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten