en zilvervliesrijst
1. Breng een pan water aan de kook. Bereid de zilvervliesrijst volgens de instructies op de verpakking. | ||||||
2. Schil de ui en snijd fijn. Snijd vervolgens de winterpeen en courgette in plakken en de rode paprika in blokjes. Bak de groenten en knoflook (uitgeperst) in een ruime koekenpan of hapjespan in wat olie voor 7-8 min op middelhoog vuur. | ||||||
3. Voeg de kurkuma, komijn en gemalen koriander toe en bak deze 1-2 min mee. Voeg de kokosmelk toe en laat de curry als geheel 5 min sudderen. Breng op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Snijd de tofu in blokken en bak deze in een ruime koekenpan of wok in wat olie voor 10-12 min of tot de tofu goudbruin en krokant is. | ||||||
5. Schep de rijst en groentecurry op borden en verdeel de tofu hier overheen. Serveer direct. |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Zilvervliesrijst | 170 | 340 | gr |
Tofu | 1 | 2 | st |
Ui (klein) | 1 | 2 | st |
Winterpeen | 0.5 | 1 | st |
Rode paprika | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | st |
Courgette | 1 | 2 | st |
Kurkuma, komijn en koriander | 4 | 8 | gr |
Kokosmelk | 200 | 400 | gr |
Ingrediënten |
Olijfolie
|
Peper en zout |
Kookpan, Koekenpan/Hapjespan
Energie (KJ) 2921, Energie (kcal) 696, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 85, Waarvan suikers (g) 12, Vetten (g) 27, Waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 7, Zout (g) 0
Dit gerecht bevat: Soja *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.