Pompoensoep met za'atar

met geroosterde kikkererwten en Libanees platbrood

25 - 30 minuten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Giet de kikkererwten af en spoel met koud water. Verspreid ze over een bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster de kikkererwten in 15-20 min in de voorverwarmde oven.
2. Pel en snipper de sjalot en snijd de knoflook fijn. Schil de pompoen en snijd doormidden. Verwijder de pitten met een lepel en snijd vervolgens het vruchtvlees in blokjes. Schil de winterpeen, snijd doormidden en vervolgens in halve maantjes.
3. Verhit wat olijfolie in een grote kookpan of braadpan. Voeg de sjalot en knoflook toe aan de pan en fruit deze 1-2 minuten aan op laag vuur. Voeg hierna de pompoen, wortel en komijnpoeder toe en laat even stoven op middelhoog vuur voor 4-5 minuten.
4. Brokkel vervolgens het bouillonblokje over de pan en blus af met het water. Breng het water aan de kook en laat de soep 10-12 minuten koken. Prik hierna met een vork in een stukje pompoen om te kijken of deze gaar is. Is deze nog hard? Kook de soep dan nog een aantal minuten. Voeg de laatste 2 minuten de helft van de bladpeterselie toe aan de pan.
5. Mix de soep met een staafmixer zodra de groenten gaar zijn en breng op smaak met peper en zout.
6. Verwarm het Libanees platbrood voor 1-2 minuten per kant in een droge koekenpan. Snijd het overige deel van de bladpeterselie fijn.
7. Schep de soep in de kommen. Strooi de za'tar over de kommen en garneer met de bladpeterselie. Serveer de soep samen met het Libanees platbrood. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Kikkererwten 1
2 blik
Sjalot 1
2 st
Knoflook 1
2 teentje
Flespompoen 0,5
1 st
Winterpeen 1
2 st
Komijnpoeder 4
6 gr
Groentebouillon 1
2 blokje
Bladpeterselie 0,5
1 bosje
Libanees platbrood 4
8 st
Za'atar 4
6 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Water (L) 0,75 1,5
Olijfolie

Peper en zout

Kookgerei

Oven, Kookpan, staafmixer

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2767, Energie (kcal) 655, Eiwit (g) 27, Koolhydraten (g) 111, waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 8, waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 18, Zout (g) 5

Allergenen

Gluten