Boerenkoolsalade

met peer en tempeh

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de zoete aardappel in blokjes van 2 cm wrijf in met olie, peper en zout. Bak in 20-25 minuten gaar.
  2. Snijd de tempeh in blokjes en breng op smaak met garam masala. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de tempeh hierin 5-6 minuten krokant op hoog vuur. Snijd intussen de rode ui in halve ringen, de peer in partjes en rasp de winterpeen tot julienne.
  3. Meng de boerenkool in een saladekom met de olie, balsamicoazijn, peper en zout. Voeg de geroosterde zoete aardappel, de tempeh, rode ui, wortel julienne, peer en pompoenpitten toe aan de kom. 
  4. Hussel alle ingrediënten door elkaar en bestrooi met wat verse muntblaadjes. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Gesneden boerenkool 100 200 gr
Peer 1 2 st
Tempeh 150 300 gr
Winterpeen 0,5 1 st
Rode ui 0,5 1 st
Zoete aardappel 1 2 st
Munt 1 1 bosje
Pompoenpitten 20 40 gr
Garam masala 4 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Olie (el) 1 2
Peper en zout

Balsamicoazijn (el) 1 2

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1984, Energie (kcal) 475, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 56, waarvan suikers (g) 28, Vetten totaal (g) 17, waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 16, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten