Spruitjesstamppot

met knapperige tempeh "spekjes"

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels goed, schil ze met een dunschiller en snijd in stukken.
  2. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Pel de rode ui en snijd in parten. Verdeel de spruiten en de rode ui over een bakplaat met bakpapier en rooster 20-25 minuten in de oven.
  3. Snijd de tempeh in dunne plakken en snijd deze plakken vervolgens in korte reepjes. Meng de tempehreepjes in een kommetje met de sojasaus, agavesiroop, gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de tempehreepjes 2-3 minuten op hoog vuur totdat ze gaar en knapperig zijn.
  4. Giet de aardappels af en bewaar hierbij een beetje van het kookvocht. Doe de aardappels terug in de pan en stamp met een stamper tot een puree. Snijd de appel in kleine blokjes. Meng de spruiten, de rode ui en de appel door de aardappelpuree heen en breng op smaak met de mosterd, peper en zout.
  5. Verdeel de tempeh spekjes over de spruitjesstamp heen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 600 1200 gr
Spruiten 200 400 gr
Appel 1 2 st
Rode ui 0,5 1 st
Tempeh 200 400 gr
Gerookte paprikapoeder en knoflookpoeder 4 8 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sojasaus 1 2 tl
Agavesiroop 0,5 1 tl
Mosterd 1 2 tl

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2433, Energie (kcal) 580, Eiwit (g) 22, Koolhydraten (g) 81, waarvan suikers (g) 21, Vetten totaal (g) 14, waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 18, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten