Vegan korma curry

met bloemkool en kikkererwten

25 - 30 minuten
Peulvruchten

Bereiding

1. Breng een pan water aan de kook voor de basmatirijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en zet even opzij.
2. Pel de ui en snijd fijn. Pers de knoflook uit en rasp de gember fijn. Verhit een scheutje olie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember voor 2-3 min. Voeg daarna de specerijen toe en bak voor 1 min mee.
3. Voeg de bloemkool toe aan de pan en giet het water, de tomatenblokjes en de kokosmelk erbij. Voeg het kaneelstokje toe en breng de curry aan de kook. Draai daarna het vuur omlaag en laat de curry voor 8-10 min indikken.
4. Giet ondertussen de kikkererwten af en spoel om met water. Voeg de kikkererwten de laatste 5 min toe aan de curry. Haal het kaneelstokje uit de curry en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de curry samen met de basmatirijst. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Basmatirijst 170
340 gr
Ui klein 1
2 st
Knoflook 1
2 st
Specerijenmix (Garam masala, komijn, koriander) 4
8 gr
Kaneelstokje 1
1 st
Gember 0,5
1 st
Tomatenblokjes 200
400 gr
Kokosmelk 100
200 ml
Kikkererwten 200
350 gr
Bloemkool S
M st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water (ml) 150 300 ml
Olijfolie


Peper en zout


Kookgerei

Kookpan, Hapjespan, Fijne Rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2973, Energie (kcal) 708, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 103, waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 19, waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 18, Zout (g) 1

Allergenen

Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.