met bloemkool en kikkererwten
1. Breng een pan water aan de kook voor de basmatirijst. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Snijd de bloemkool in roosjes en zet even opzij. | ||||||
2. Pel de ui en snijd fijn. Pers de knoflook uit en rasp de gember fijn. Verhit een scheutje olie op middelhoog vuur en fruit hierin de ui, knoflook en gember voor 2-3 min. Voeg daarna de specerijen toe en bak voor 1 min mee. | ||||||
3. Voeg de bloemkool toe aan de pan en giet het water, de tomatenblokjes en de kokosmelk erbij. Voeg het kaneelstokje toe en breng de curry aan de kook. Draai daarna het vuur omlaag en laat de curry voor 8-10 min indikken. | ||||||
4. Giet ondertussen de kikkererwten af en spoel om met water. Voeg de kikkererwten de laatste 5 min toe aan de curry. Haal het kaneelstokje uit de curry en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. Serveer de curry samen met de basmatirijst. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Basmatirijst | 170 |
|
340 | gr |
Ui klein | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | st |
Specerijenmix (Garam masala, komijn, koriander) | 4 |
|
8 | gr |
Kaneelstokje | 1 |
|
1 | st |
Gember | 0,5 |
|
1 | st |
Tomatenblokjes | 200 |
|
400 | gr |
Kokosmelk | 100 |
|
200 | ml |
Kikkererwten | 200 |
|
350 | gr |
Bloemkool | S |
|
M | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Water (ml) | 150 | 300 | ml |
Olijfolie |
|
|
|
Peper en zout |
|
|
|
Kookpan, Hapjespan, Fijne Rasp
Energie (KJ) 2973, Energie (kcal) 708, Eiwit (g) 24, Koolhydraten (g) 103, waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 19, waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 18, Zout (g) 1
Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten.