Paddenstoelenstoof met ovenfriet

en rode kool

35 - 40 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen goed schoon en snijd ze in parten. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olie. Rooster de aardappelen 25-30 minuten in de oven totdat ze gaar zijn.
  2. Pel de ui en snijd fijn. Snijd de champignons en de kastanjechampignons in kwarten. Verhit een scheutje olie in een braadpan en fruit de ui en de knoflook(uitgeperst) hierin aan. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuutje mee.
  3. Draai nu het vuur omhoog en voeg de champignons en kastanjechampignons toe aan de pan. Bak de paddenstoelen 5-6 minuten op hoog vuur totdat ze goudbruin kleuren. Schil ondertussen de winterpeen met een dunschiller en snijd in blokjes. Voeg de winterpeen samen met de bloem/ maïzena toe aan de pan en bak even mee.
  4. Schenk het water in de pan en leg de tijm erbij. Dek de pan af met een deksel en laat 10 minuten sudderen.
  5. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de rode kool. Snijd de rode kool in kwarten en verwijder de kern. Snijd de kool vervolgens in smalle reepjes en voeg samen met de kaneelstok toe aan de kookpan. Kook de rode kool 8-10 minuten totdat het gaar is.
  6. Proef de paddenstoelenstoof en breng op smaak met peper en zout. Serveer de stoof met de ovenfriet en de rode kool. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 500 1000 gr
Rode kool 0,5 1 st
Kaneelstok 0,5 1 st
Kastanjechampignons 200 400 gr
Champignons 200 400 gr
Ui 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teen
Tijm 0,5 1 bosje
Tomatenpuree 35 70 gr
Winterpeen 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 150 300 ml
Olijfolie


Peper en zout


Bloem of maïzena  1 2 el

Kookgerei

Oven, Braadpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1781, Energie (kcal) 423, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 67, waarvan suikers (g) 17, Vetten totaal (g) 5, waarvan verzadigd (g) 1, Vezels (g) 18, Zout (g) 0