Spruitjesrisotto met hazelnoten

en citroen

30 - 35 minuten
Noten

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de spruitjes schoon en snijd ze doormidden. Verdeel de spruiten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olie. Rooster de spruitjes 15-20 min in de oven.
2. Kook het water in de waterkoker. Pel de ui en snipper fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui hierin aan voor 1-2 min op laag vuur. Voeg de risottorijst toe aan de pan en bak 1 min mee. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en blus af met een scheut kokend water.
3. Draai het vuur wat zachter en laat de risottorijst in 18-20 min gaar worden. Voeg steeds een scheut water toe als de vorige door de rijst is opgenomen.
4. Verhit een koekenpan zonder olie op het vuur. Rooster de hazelnoten in de koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Ris de blaadjes van de tijm en roer naar smaak door de risotto heen. Schenk de plantaardige room bij de risotto en roer goed door. Proef of de risotto voldoende op smaak is en voeg naar wens wat citroensap, peper en zout toe.
5. Haal de spruitjes uit de oven zodra ze beetgaar zijn en verdeel over de risotto samen met de hazelnoten. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Risottorijst 170
340 gr
Ui (middel) 1
2 st
Spruiten 400
800 gr
Groentebouillon 1
2 blokje
Tijm 0,5
1 bosje
Citroen 0,5
1 st
Hazelnoten 50
100 gr
Sojaroom 100
200 ml

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Water (ml)
400 800
Olijfolie


Peper & zout


Kookgerei

Kookpan, Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3865, Energie (kcal) 920, Eiwit (g) 18, Koolhydraten (g) 147, waarvan suikers (g) 4, Vetten totaal (g) 26, waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 12, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat: Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten