Kruidige kokos-bloemkoolsoep

met Libanees platbrood volkoren


30 - 35 minuten

Bereiding

1. Snipper de ui fijn. Schil en rasp de gember. Snijd de roosjes van bloemkool in kleine stukjes. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd vervolgens in halve maantjes.
2. Verhit een scheutje olie in een ruime kookpan. Fruit de ui, gember en knoflook (uitgeperst) op laag vuur voor 2-3 min. Voeg vervolgens de garam masala en kurkuma, de bloemkool en winterpeen toe en bak 3-4 min mee.
3. Kook ondertussen het water in een waterkoker. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan en schenk het water erbij. Kook de soep 10-12 min op laag vuur.
4. Snijd de radijs in hele dunne plakjes en pluk de blaadjes van de koriander. Groenten gaar? Zet dan de staafmixer in de kookpan en pureer de groenten tot een gladde soep. Voeg de kokosmelk toe en laat nog 3-4 min koken.
5. Schep de soep in diepe kommen. Garneer met radijs en koriander. Serveer met Libanees platbrood. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Libanees platbrood volkoren 4 8 st
Ui (middel) 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teentje
Gember 0,5 1 st
Groentebouillon 1 2 blokje
Winterpeen 1 2 st
Bloemkool S M st
Garam masala en kurkuma 4 8 gr
Kokosmelk 100 200 ml
Radijsjes 0,5 1 bosje
Koriander 1 1 bosje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen
Water (ml) 750 1500
Olijfolie


Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Staafmixer/ Blender, Fijne rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1931, Energie (kcal) 457, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 70, waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 12, waarvan verzadigd (g) 9, Vezels (g) 15, Zout (g) 2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.