Melanzane schotel met orzo

en vegan mozzarella

35 - 40 minuten
Kant-en-klare vervangers
Oven

Bereiding

1. Snijd de aubergine in lange dunne plakken. Verdeel de plakken over een snijplank en bestrooi met grof zout. Laat 5 minuten rusten en dep dan met een stukje keukenrol het vocht van de aubergine af.
2. Pel de ui en snijd fijn en pers de knoflook uit. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de tomatenblokjes toe aan de pan en roer de orzo en de Italiaanse kruiden erdoorheen. Laat een aantal minuten sudderen, maar de orzo hoeft nog niet gaar te zijn! Deze gaart verder in de oven.
3. Verhit wat olie in een grillpan en grill de aubergineplakken 1-2 minuten per kant totdat ze mooi beginnen te kleuren.
4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een ovenschaaltje in met wat olie. Leg een laagje aubergineplakken op de bodem van de ovenschaal en schep hier wat orzo in tomatensaus overheen. Leg hier weer een laag aubergine bovenop en maak zo laagjes tot alle ingrediënten op zijn.
5. Snijd de vegan mozzarella in dunne plakken en leg bovenop de ovenschaal. Schuif de ovenschaal voor 20-25 minuten in de oven. Laat de melanzane schotel met orzo even afkoelen voordat je hem serveert. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Aubergine 2
4 st
Ui (middel) 0,5
1 st
MozzaVella 1
2 st
Italiaanse kruiden 4
8 gr
Tomatenblokjes 400
800 gr
Orzo 170
340 gr
Knoflook 1
2 teentje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Ruime koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2583, Energie (kcal) 615, Eiwit (g) 19, Koolhydraten (g) 79, Waarvan suikers (g) 11, Vetten totaal (g) 23, Waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 10, Zout (g) 1,2

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten