Stamppotje van spinazie en aardpeer

met paddenstoelen

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de cherrytomaten doormidden en leg ze met de gesneden kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel de cherrytomaatjes met wat olie en rooster 30 minuten in de oven totdat ze een beetje gedroogd zijn. Hoe langer je ze roostert, hoe intenser de smaak wordt.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de aardappels en de aardpeer. Schil de aardappels en de aardpeer en snijd in stukken. Kook de aardappels en de aardpeer 20-25 minuten totdat ze gaar zijn.
  3. Pel de ui en snijd fijn. Snijd de paddenstoelen in grove stukken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui hierin aan. Draai het vuur omhoog en bak de paddenstoelen in 6-8 minuten gaar en goudbruin. Breng op smaak met peper en zout en zet de paddenstoelen even opzij.
  4. Verhit opnieuw olie in een koekenpan en bak de spinazie in een paar minuten totdat het is geslonken. Giet de aardappels en de aardpeer af en doe terug in de pan. Voeg een scheutje kookvocht toe aan de pan en stamp met een stamper tot een grove puree.
  5. Roer de gewokte spinazie door de aardappel-aardpeerpuree heen en voeg ook de blaadjes van de tijm toe. Breng het geheel op smaak met wat mosterd, peper en zout. Serveer de spinazie-aardpeer stamppot met de gebakken paddenstoelen en de geroosterde cherrytomaatjes. Eet smakelijk!   

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Aardappels 600 1200 gr
Aardpeer 200 400 gr
Spinazie 250 450 gr
Tijm 0,5 1 bosje
Ui 1 2 st
Oesterzwammen, Champignons en kastanjechampignns 250 500 gr
Cherrytomaten 100 200 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Mosterd 1 2 tl

Kookgerei

Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 1883, Energie (kcal) 448, Eiwit (g) 17, Koolhydraten (g) 82, waarvan suikers (g) 7, Vetten totaal (g) 2, waarvan verzadigd (g) 0, Vezels (g) 13, Zout (g) 0

Allergenen

Dit gerecht bevat: Mosterd*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten