en verse peterselie
1. Kook het water in de waterkoker. Snipper de ui, verhit wat olijfolie in een kookpan en bak hier de ui voor 1-2 min op laag vuur.
|
||||||
2. Voeg de kurkuma en de basmatirijst toe aan de kookpan. Voeg al roerend het gekookte water en de kokosmelk toe. Verkruimel het bouillonblokje hierin en breng aan de kook. Draai het vuur omlaag en laat het 16-18 min koken met de deksel op de pan. Is de rijst nog niet gaar, maar zit er geen vocht meer in de pan? Voeg dan een extra scheut water toe en laat nog 1-2 min zachtjes koken. | ||||||
3. Schil de winterpeen, snijd door de helft en vervolgens in halve maantjes. Snijd de paprika’s in reepjes en schil en rasp de gember. | ||||||
4. Verhit een scheutje olie in een koeken- of wokpan en bak de knoflook (uitgeperst) en gember 1-2 min op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de wortel en paprikareepjes toe en bak nog eens 3-4 min op hoog vuur. Voeg de sojasaus en ketjap toe aan de pan, breng op smaak met peper en zout en bak nog 1-2 min tot alles met elkaar is gemengd. | ||||||
5. Snijd ondertussen de verse peterselie fijn en hak de cashewnoten grof. Haal de kurkuma-kokosrijst van het vuur zodra deze gaar is en verdeel over de borden. Schep de groenten op de borden en bestrooi met cashewnoten en verse peterselie. Eet smakelijk!
|
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Bouillonblokje | 0,5 | 1 | st |
Ui | 1 | 2 | st |
Basmatirijst | 170 | 340 | gr |
Kurkuma | 4 | 8 | gr |
Kokosmelk | 200 | 400 | ml |
Winterpeen | 1 | 2 | st |
Rode paprika | 1 | 2 | st |
Groene paprika | 1 | 2 | st |
Gember | 0,5 | 1 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teentje |
Cashewnoten | 30 | 60 | gr |
Verse peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Water (ml) | 300 | 600 |
Sojasaus (el) | 1 | 2 |
Ketjap (el) | 2 | 4 |
Kookpan, Koekenpan
Energie (KJ) 2932, Energie (kcal) 703, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 90, waarvan suikers (g) 16, Vetten totaal (g) 30, waarvan verzadigd (g) 18, Vezels (g) 8, Zout (g) 4
Dit gerecht bevat: Noten, Gluten, Soja*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten