met SimplyV feta
1. Kook de aangegeven hoeveelheid water in een waterkoker. Pel de ui en snijd fijn. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan/hapjespan op laag vuur en fruit hierin de uin voor 1-2 min. Voeg de specerijenmix en de tomatenpuree toe aan de pan en bak voor 1 min mee. | ||||||
2. Snijd ondertussen de tomaten en de courgette in kleine blokjes. Voeg de tomaten samen met de orzo en het kokende water toe aan de pan. Meng de ingrediënten goed door elkaar en laat vervolgens zacht sudderen met de deksel op de pan. Kook de orzo in 15-20 min gaar en roer halverwege goed door. Voeg de laatste 10 min de courgette toe. | ||||||
3. Controleer of de orzo gaar is en voeg indien nodig nog een scheutje water toe, breng verder op smaak met peper en zout. | ||||||
4. Hak de peterselie fijn. Verkruimel de 'feta' over de orzo heen en bestrooi met de peterselie. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Ui (klein) | 1 | 2 | st |
Italiaanse kruiden, gerookte paprika en chili vlokken | 4 | 8 | gr |
Tomatenpuree | 35 | 70 | gr |
Tomaten | 3 | 6 | st |
Orzo | 170 | 340 | gr |
Courgette | 1 | 2 | st |
Peterselie | 0,5 | 1 | bosje |
SimplyV feta | 0,5 | 1 | st |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Water (ml) | 350 | 700 |
Olijfolie |
|
|
Peper en zout |
|
|
Hapjespan / Diepe koekenpan
Energie (KJ) 2371, Energie (kcal) 563, Eiwit (g) 17, Koolhydraten (g) 74, Waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 20, Waarvan verzadigd (g) 7, Vezels (g) 8, Zout (g) 0,9
Dit gerecht bevat: Gluten, Noten *
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.