Tikka Masala

met kikkererwten

30 - 35 minuten
Peulvruchten

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil en snijd de ui en gember fijn. Snijd de rode peper ook fijn. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in de lengte door de helft en vervolgens in halve maantjes. Snijd de tomaten en paprika in blokjes.
  3. Verhit olie in een ruime hapjespan en fruit de ui, knoflook (uitgeperst), rode peper en gember in 1-2 min op laag vuur. Voeg de tomaten-, paprika- en winterpeenblokjes toe en bak 5-7 min op middelhoog vuur mee.
  4. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af met water. Voeg deze vervolgens samen met de tomatenpuree en de specerijen toe en laat dit 3-4 op middelhoog vuur bakken. Breng op smaak met peper en zout.  Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat dit 10 min op laag vuur pruttelen.
  5. Hak de koriander fijn, Serveer de tikka masala met de basmatirijst en garneer met verse koriander.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Ui 0,5 1 st
Tomatenpuree 70 140 gr
Kikkererwten 1 2 blik
Paprikapoeder, komijn,garam masalla 4 8 gr
Gember 0,5 1 st
Basmatirijst 170 340 gr
Tomaten  2 4 st
Koriander 0,5 1 bosje
Rode paprika 1 2 st
Winterpeen 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Rode peper 0,5 1 st
Kokosmelk 200 400 ml

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Kookpan, Hapjespan, Rasp

Voedingswaarde

Energie (KJ) 3811, Energie (kcal) 914, Eiwit (g) 25, Koolhydraten (g) 116, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 35, Vetten waarvan verzadigd (g) 19, Vezels (g) 18, Zout (g) 1,63

Allergenen

Dit gerecht kan sporen van andere allergenen bevatten.