Seitan kapsalon

met zoetzure ui

35 - 40 minuten
Seitan

Bereiding

  1. Doe de azijn, suiker, het water en een snufje zout in een kookpannetje en breng aan de kook. Roer af en toe, zodat de suiker en het zout goed oplossen. Pel de rode ui en snijd door de helft. Snijd in zeer dunne halve ringen. Doe deze in een kom met het hete azijn mengsel. Zorg dat alle ui is bedekt en zet opzij om af te koelen.  
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder eventuele oneffenheden van de aardappelen en snijd deze in lange frieten. Leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif in de oven voor 20-25 min of totdat ze goudbruin zijn.  
  3. Snijd de tomaat in blokjes en de komkommer in kwarten en vervolgens in dunne plakken.  
  4. Laat de seitan uitlekken en snijd de grotere stukken in plakjes. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan en bak de seitan met shoarma kruiden in 6-8 min krokant en bruin.  
  5. Maak de borden op met de mesclun, friet, tomaat, komkommer en seitan shoarma. Garneer met de zoetzure ui en vegan mayo.  

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Rode ui 0,5 1 st
Aardappel 500 1000 gr
Tomaat 3 4 st
Komkommer 0,5 1 st
Seitan 1 1 pot
Shoarma kruiden 4 8 gr
Mesclun 0,5 1 bakje

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Olie


(Witte wijn) azijn 75 150 ml
Suiker/agave siroop 1 2 el
Water (zoetzure ui) 30 60 ml
Vegan mayonnaise naar smaak naar smaak

Kookgerei

Steelpannetje, Oven, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (KJ) 2622, Energie (kcal) 624, Eiwit (g) 48, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 8, Zout (g) 4,26

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.