met zoetzure ui
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de azijn, suiker/agavesiroop, het water en een snufje zout in een steelpannetje en breng aan de kook. Roer af en toe, zodat alles goed oplost. Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen. Doe de uiringen in een kom en giet het warme azijnmengsel hierover. Zorg dat alle ui is bedekt en zet opzij om af te koelen. | ||||||
2. Was de aardappelen en snijd in lange frieten. Leg de frieten op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Schuif in de oven voor 20-25 min of totdat ze gaar en goudbruin zijn. | ||||||
3. Snijd de tomaten in blokjes. Snijd de komkommer in kwarten en vervolgens in dunne plakjes. | ||||||
4. Laat de seitan uitlekken en snijd de grotere stukken in plakjes. Verwarm een scheut olie in een ruime koekenpan en bak de seitan met shoarma kruiden voor 6-8 min op middelhoog vuur tot de seitan krokant en bruin is. | ||||||
5. Maak de borden op met de mesclun, friet, tomaat, komkommer en seitan shoarma. Garneer met de zoetzure ui en vegan mayonaise naar smaak. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Rode ui | 0,5 | 1 | st |
Aardappel | 500 | 1000 | gr |
Tomaat | 3 | 4 | st |
Komkommer | 0,5 | 1 | st |
Seitan | 1 | 1 | pot |
Shoarma kruiden | 4 | 8 | gr |
Mesclun | 0,5 | 1 | bak |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen |
Olie |
|
|
(Witte wijn) azijn* (ml) | 75 | 150 |
Suiker/agavesiroop* (el) | 1 | 2 |
Water (zoetzure ui) (ml) | 30 | 60 |
Vegan mayonaise* | naar smaak | naar smaak |
* Dit product niet in huis? Voeg deze toe aan je bestelling na het kiezen van je recepten.
Steelpan, Oven, Koekenpan
Energie (KJ) 2622, Energie (kcal) 624, Eiwit (g) 48, Koolhydraten (g) 64, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 17, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 8, Zout (g) 4,26
Dit gerecht bevat: Gluten.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.