Thaise gebakken rijst krokante gember

met pinda's, citroengras en verse koriander

30 - 35 minuten

Bereiding

  1. Breng een pan met water aan de kook voor de basmatirijst. Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking.
  2. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in reepjes. Snijd de paksoi in grove repen. Was de paarse peen en snijd in de lengte doormidden. Snijd vervolgens in halve maantjes. Hak de rode peper fijn (laat de zaadjes zitten als je van pittig houdt, zo niet verwijder deze dan eerst).
  3. Verhit olie in een wokpan en fruit de rode peper en knoflook (uitgeperst) aan op laag vuur. Voeg de pastinaak, paarse peen en het witte deel van de paksoi toe aan de pan. Kneus de citroengras en voeg toe aan de groenten. Wok de groenten 4-5 minuten op middelhoog vuur en breng dan op smaak met de sojasaus.
  4. Giet de basmatirijst af en roer door de groenten heen. Zet het vuur laag, voeg het groene deel van de paksoi toe en laat 5-8 minuten sudderen. Schep af en toe om.
  5. Snijd de komkommer ondertussen in flinterdunne plakken. Meng in een kom met de witte wijnazijn naar smaak. Breng eventueel op smaak met peper en zet opzij.
  6. Schil de gember en snijd in dunne plakjes. Verhit een kleine laag olie in een koekenpan(netje) en bak de gemberplakjes 1-2 minuten tot deze krokant en bruin zijn. Schep de gember eruit en laat de plakjes op een keukenpapiertje uitlekken.
  7. Serveer de Thaise gebakken rijst met de  komkommerplakjes, krokante gember, pinda's en fijngehakte koriander. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Basmatirijst 170 340 gr
Pastinaak 1 2 st
Paksoi 0,5 1 st
Paarse peen 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Gember 0,5 1 st
Pinda's 30 60 gr
Citroengras 0,5 1 st
Koriander 1 1 bosje
Rode peper 0,5 1 st
Komkommer 0,5 1 st

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Sojasaus 2 4 el
Witte (wijn)azijn 1 2 el

Kookgerei

Kookpan, Wokpan en Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 587, Eiwit (g) 15, Koolhydraten (g) 90, Koolhydraten waarvan suikers (g) 12, Vetten totaal (g) 15, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 12, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat Soja, Pinda*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten