Sticky Tempeh

met broccoli en wilde rijst

25 - 30 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de broccoli in roosjes, snijd grotere roosjes doormidden. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en druppel er wat olie overheen. Rooster 20-25 min in de oven totdat de broccoli gaar is.
  2. Breng een pan water aan de kook voor de wilde rijst en bereid de rijst volgens de verpakking.
  3. Snijd de tempeh in plakken van 1 cm dik en de plakken in korte reepjes. Giet voldoende olie in een ruime koekenpan met dikke bodem, zodat de bodem net bedekt is. Verhit de olie op middelhoogvuur en voeg wanneer deze heet is, de tempeh voorzichtig toe. Bak onder af en toe roeren in 8-10 min krokant.
  4. Snijd ondertussen de ui, knoflook en rode peper (haal eventueel de zaadjes eruit) fijn en rasp de gember. Haal de tempeh uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Voeg de ui, knoflook, rode peper en gember toe aan de pan en bak 2-3 min op laag vuur. 
  5. Voeg de suiker, ketjap, sojasaus en het water toe aan de pan en laat iets inkoken. Voeg de tempeh toe en roer goed om, zodat alles met de saus is bedekt.
  6. Snijd de lente ui in schuine ringetjes. Verdeel de rijst, broccoli en tempeh over borden. Bestrooi met de sesamzaadjes en lente ui.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Broccoli 1 2 st
Wilde rijstmix 170 340 gr
Tempeh 150 300 gr
Ui 1 2 st
Knoflook 1 2 teen
Rode peper 0,5 1 st
Gember 1 2 st
Lente ui 1 2 st
Sesamzaadjes 10 20 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 2 4 el
Suiker 1 2 el
Ketjap 2 4 el
Sojasaus 2 4 el

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 686, Eiwit (g) 28, Koolhydraten (g) 99, Koolhydraten waarvan suikers (g) 27, Vetten totaal (g) 16, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 16, Zout (g) 4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Soja, Sesam*
*Kan sporen bevatten van andere allergenen