met gnocchi in tomatensaus
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in de lengte in kwarten. Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de aubergine met de gesneden kant naar beneden in de ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak de aubergine zo 20-25 min. | ||||||
2. Pel de ui en snijd fijn, pers de knoflook uit. Snijd de tomaten in parten en de courgette in kleine blokjes. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit de ui en de knoflook hier 2-3 min in aan. | ||||||
3. Breng ondertussen een pan water aan de kook voor de gnocchi. Kook de gnocchi 2-3 min totdat ze boven komen drijven en giet dan af. | ||||||
4. Draai het vuur van de koekenpan omhoog en voeg de tomaten, courgette en de oregano toe aan de pan. Roer even door en schenk dan de passata erbij. Laat nog even zachtjes pruttelen en breng op smaak met peper en zout. Roer de gnocchi door de tomatensaus heen en serveer met de gepofte aubergine. Eet smakelijk! |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Gnocchi | 500 | 1000 | gr |
Ui | 1 | 2 | st |
Knoflook | 1 | 2 | teen |
Oregano | 4 | 8 | gr |
Tomaten | 2 | 4 | st |
Passata | 200 | 400 | ml |
Aubergine | 1 | 2 | st |
Courgette | 0,5 | 1 | st |
Oven, Kookpan, Koekenpan of Hapjespan
Energie (kcal) 534, Eiwit (g) 13, Koolhydraten (g) 100, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 7, Vetten waarvan verzadigd (g) 2, Vezels (g) 10, Zout (g) 4
Dit gerecht bevat: Gluten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten