Thaise risotto

met sperziebonen

30 - 35 minuten

Bereiding

1. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Snijd de rode paprika in blokjes. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de rode paprika toe aan de pan en bak 2-3 minuten mee.
2. Breng ondertussen het water aan de kook in de waterkoker en schenk in een kom. Laat de bouillon in het water oplossen en schenk de kokosmelk erbij.
3. Voeg de risottorijst en de rode currypasta toe aan de diepe pan en bak een minuutje mee. Voeg een scheutje van de kokosbouillon toe aan de pan. Voeg nu beetje bij beetje alle bouillon toe aan de pan totdat de risottorijst gaar is. Voeg steeds pas nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen.
4. Breng een pan water aan de kook voor de sperziebonen. Dop de sperziebonen en kook ze 8-10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Serveer de Thaise risotto met de gebakken uitjes en de sperziebonen. Eet smakelijk.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen
4 personen Eenheid
Ui 1
2 st
Knoflook 1
2 teen
Rode currypasta 0,5
1 st
Risottorijst 150
300 gr
Blokje groentebouillon 0,5
1 st
Kokosmelk 100
200 ml
Rode paprika 1
2 st
Sperziebonen 200
400 gr
Gebakken uitjes 20
40 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Water 400 800 ml

Kookgerei

Diepe pan, Kookpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 614, Eiwit (g) 11, Koolhydraten (g) 86, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 7, Zout (g) 3

Allergenen

Dit gerecht bevat geen allergenen.*

*Kan sporen van andere allergenen bevatten.