met sperziebonen
1. Snijd de ui fijn en pers de knoflook uit. Snijd de rode paprika in blokjes. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui en de knoflook hierin aan. Voeg de rode paprika toe aan de pan en bak 2-3 minuten mee. | ||||||
2. Breng ondertussen het water aan de kook in de waterkoker en schenk in een kom. Laat de bouillon in het water oplossen en schenk de kokosmelk erbij. | ||||||
3. Voeg de risottorijst en de rode currypasta toe aan de diepe pan en bak een minuutje mee. Voeg een scheutje van de kokosbouillon toe aan de pan. Voeg nu beetje bij beetje alle bouillon toe aan de pan totdat de risottorijst gaar is. Voeg steeds pas nieuwe bouillon toe als de vorige is opgenomen. | ||||||
4. Breng een pan water aan de kook voor de sperziebonen. Dop de sperziebonen en kook ze 8-10 minuten totdat ze beetgaar zijn. Serveer de Thaise risotto met de gebakken uitjes en de sperziebonen. Eet smakelijk. |
Ingrediënt | 2 personen |
|
4 personen | Eenheid |
Ui | 1 |
|
2 | st |
Knoflook | 1 |
|
2 | teen |
Rode currypasta | 0,5 |
|
1 | st |
Risottorijst | 150 |
|
300 | gr |
Blokje groentebouillon | 0,5 |
|
1 | st |
Kokosmelk | 100 |
|
200 | ml |
Rode paprika | 1 |
|
2 | st |
Sperziebonen | 200 |
|
400 | gr |
Gebakken uitjes | 20 |
|
40 | gr |
Ingrediënt | 2 personen | 4 personen | Eenheid |
Water | 400 | 800 | ml |
Diepe pan, Kookpan
Energie (kcal) 614, Eiwit (g) 11, Koolhydraten (g) 86, Koolhydraten waarvan suikers (g) 13, Vetten totaal (g) 23, Vetten waarvan verzadigd (g) 12, Vezels (g) 7, Zout (g) 3
Dit gerecht bevat geen allergenen.*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten.