X Gnocchi in salie-walnotensaus

met rode biet en courgette

20 - 25 minuten
Noten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Laat de bieten uitlekken en snijd in partjes. Verdeel de courgette en de bieten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met wat olie. Rooster vervolgens 15 minuten in de oven.
  2.  Breng een pan water aan de kook voor de gnocchi. Kook de gnocchi volgens de instructies op de verpakking.
  3. Hak de walnoten en de blaadjes van de salie in grove stukken. Pers de knoflook uit met een knoflookpers of snijd fijn. Verhit een flinke klont plantaardige boter in een ruime koekenpan en bak de walnoten, knoflook en de salie hier 3-4 minuten in op heel laag vuur.
  4. Giet de gnocchi af en roer door de salie-walnootsaus heen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de courgette en de rode bieten over de gnocchi heen. Eet smakelijk!

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Gnocchi 1 2 verpakking
Salie 0,5 1 bosje
Walnoten 30 60 gr
Knoflook 1 2 teen
Courgette 1 2 st
Gekookte bieten 250 500 gr

Wat je zelf in huis moet hebben

Ingrediënten
Olijfolie
Peper en zout

Kookgerei

Oven, Kookpan, Koekenpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 611, Eiwit (g) 14, Koolhydraten (g) 95, Koolhydraten waarvan suikers (g) 10, Vetten totaal (g) 20, Vetten waarvan verzadigd (g) 3, Vezels (g) 10, Zout (g) 4

Allergenen

Dit gerecht bevat: Gluten, Noten*
*Kan sporen van andere allergenen bevatten