X Spitskool Rendang

met zilvervliesrijst en sperziebonen

35 - 40 minuten

Bereiding

  1. Pel de ui en snijd in parten. Snijd de puntpaprika in stukken en snijd de citroengras fijn. Snijd de rode peper en de knoflook ook fijn. Voeg de ui, puntpaprika, citroengras, rode peper, knoflook, specerijenmix, sap en rasp van de limoen toe aan een hoge kom en pureer met een staafmixer tot een boemboe.
  2. Snijd de spitskool in dunne repen. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan of hapjespan en fruit de boemboe hier 1-2 minuten in aan. Voeg de spitskool toe aan de pan met de boemboe en bak een aantal minuten mee. Voeg vervolgens het water toe aan de pan en laat 10-12 minuten sudderen.
  3. Breng twee pannen water aan de kook voor de zilvervliesrijst en de sperziebonen. Verwijder de uiteindes van de sperziebonen en snijd ze doormidden. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking en kook de sperziebonen 10-12 minuten totdat ze beetgaar zijn.
  4. Roer de kokosrasp door de spitskool rendang heen. Proef de rendang en breng op smaak met peper en zout. Serveer de spitskool rendang met de zilvervliesrijst en sperziebonen.

Wat we sturen

Ingrediënt 2 personen 4 personen Eenheid
Zilvervliesrijst 170 340 gr
Spitskool 0,5 1 st
Citroengras 0,5 1 st
Limoen 0,5 1 st
Ui 0,5 1 st
Rode peper 0,5 1 st
Gemalen koriander, kurkuma en komijn 4 8 gr
Puntpaprika 0,5 1 st
Knoflook 1 2 teen
Kokosrasp 10 20 gr
Sperziebonen 200 400 gr

Kookgerei

Staafmixer, Kookpan, Wokpan

Voedingswaarde

Energie (kcal) 526, Eiwit (g) 16, Koolhydraten (g) 79, Koolhydraten waarvan suikers (g) 14, Vetten totaal (g) 13, Vetten waarvan verzadigd (g) 5, Vezels (g) 13, Zout (g) 0            

Allergenen

Dit gerecht kan sporen van allergenen bevatten